I söndags så var det första advent! Kan inte fatta att det redan är advent och att julen är så tätt inpå! Vart tog det här året vägen frågar jag mig själv?! Samtidigt är det ju galet hur mkt jag faktiskt hunnit med på ett år!
Såg på facebook allas fina och mysiga bilder från sverige på första advent! Mysiga adventsljusstakar i fönster med snö utanför! Själv så var jag här i spanien och just i söndags så lyckades det bli hur bra väder som helst! Därför ordnade Maria Victoria en riktigt bamselunch som vi satt och åt ute på terassen i mina gudföräldrars hus! Trots solen, värmen och trots att jag inte lyckades finna en riktig adventsljusstake kände jag lite julstämning!

Hoppas du också hade en fin första advent!
Och nu har jag börjat nedräkningen tills jag kommer hem (i en vecka)! 21 dagar kvar!!




Jag hittade i alla fall ett ljus som jag kunde tända som symbol :)


1a adventslunch <3
Har verkligen tänkt på hur underbara vänner jag lyckats träffa här under min korta tid i Spanien! Hade turen att hamna i en klass med fantastiska människor som gör mig lycklig var dag! Det känns så tråkigt att snart kommer allt vara slut, två reser nästa helg och sen slutar jag skolan den 17 december! Antar att det är det sorgliga med språkkurser! Alla är här olika långa perioder! Är i vilket fall som helst så glad över att jag träffat så fina människor och det kommer jag ju alltid bära med mig!

Puss på er brudar!!






(Cathlins bild)
Okej, nu har jag äntligen tagit mig samman...
här har ni mitt lilla rum där jag bor :)









Det var lite svårt att ta bra bilder.. men här får ni kanske en liten uppfattning om hur det ser ut :)
En person kommenterade för några dagar sen att hon inte läst min blogg på länge och undrade nu hur det kom sig att jag var i spanien och varför?! Ja så jag tänkte jag gör en liten sammanfattning och förklaring över allt nu...
hoppas det ska göra allt klart :)

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja åka till spanien och plugga spanska för att lära mig spanska flytande! I somras började jag tänka att det skulle vara kul att åka till spanien efter sommaren kanske eftersom jag ändå inte hade något planerat nu efter studenten! Först var det mest ett påhitt men sen så tog jag tag i saken och bestämde mig.. kan det vara i augusti att jag faktiskt skulle göra det! Åka till spanien och plugga spanska!

Det är så att mina föräldrar har ett hus i spanien som dom haft i 39 år! Mina gudföräldrar är även spanjorer och de har 3 barn (Maria Victoria, Carlos och Celia) så jag visste att jag nog kunde fixa någonstans att bo om jag åkte iväg! Först skrev jag ett mail till Maria Victoria som är mina gudföräldrars äldsta dotter och frågade om jag skulle kunna få bo hos henne medans jag pluggade, och hon svarade och sa att det fick jag så gärna! Både mina morföräldrar och mina gudföräldrar bor i en stad som heter San Pedro de Alcantara vilket ligger väldigt nära Marbella i spanien. I Marbella hittade jag en språkkurs som jag ville gå på en skola som heter Enforex så det passade väldigt bra att jag bodde i San Pedro!

Efter lite olika saker hit och dit bokades slutligen min biljett för att åka från stockholm till spanien den 8 oktober. Jag skulle sedan börja skolan måndagen den 11 oktober och bokade in en språkkurs på 10 veckor!

Just nu så ska jag strax börja på min 7 vecka på skolan och jag trivs så himla bra med att vara här! Jag bor hos Maria Victoria vilket är underbart, mina gudföräldrar är fantastiska, min mormor och morfar har varit här hela tiden (fast dom åkte i fredags) vilket har varit helt underbart det också... ja livet är rätt bra! I min klass på skolan så går det många väldigt fina och trevliga personer! Det är dom som jag brukar umgås med om jag gör något med någon annan förrutom mina släktingar!

På dagarna så går jag i skolan 4 timmar. Från klockan halv 10 till halv 2! Så perfekt att bara ha skola halva dan för då kan man chilla och ta det lugnt resten av dagen! Innan var det perfekt när man kunde sola en massa... för då hade man många timmar på sig att steka efter skolan. Nu den senaste veckan har vädret dock blivit mycket kallare så sola gör jag inte så jättegärna längre! Det är inte kallt... men betydligt kallare än för en vecka sen!

Min skola kommer sluta den 17 december och sedan så har jag bokat biljett hem till sverige igen den 21 december! Dock så bestämde jag mig förra vecka för att komma tillbaka hit till spanien efter jul för att försöka få ett jobb! Jag har ändå inget annat som väntar i sverige så varför inte se om jag kan få ett jobb här istället! Flyget tillbaka går den 29 december så då får jag fira nyår här också! Tyvärr så kommer jag inte hinna med ett besök i stockholm på min lilla vecka hemma i schweden! Det känns jättejobbigt men ibland hinner man inte med allt man vill! Därför blir det endast besök i Malmö och Karlskrona den här gången!

jaa... det var väl det hela antar jag..

:)
Idag har jag hunnit med en hel del! Igår så var jag ute med lite vänner från skolan! Först så åt vi helt underbart god tapas på en restaurang i marbella och sedan gick vi ut på en klubb i marbella också! Kom hem vid ca 5 tiden och vaknade idag klockan 12!

Idag har jag städat hela mitt rum (och efter detta ska jag skriva ett inlägg och visa hur mitt rum ser ut). Jag städade mitt lilla rum och Maria Victoria och Diego städade precis hela resten av huset! Och nogrannt också vill jag lova! Här när man städar städar man verkligen grundligt!!
Vid halv 4 tiden åkte vi till min gudmor för att äta lite lunch! Det var faktiskt jag som körde dit.. så nu har jag kört bil för första gången i spanien! Har inte kört bil sen september så var lite nervös vill jag lova! Trafiken i spanien är inte som hemma, men det gick bra och alla överlevde! Ååå älskar att köra bil och vill göra det mer mer mer!

Efter lunchen så åkte jag, Maria Victoria och Diego till La Canada! Det är ett jättestort shoppingcentrum, det bästa shoppingcentrumet i världen typ! :) höhö... eller nått! Där så shoppade vi lite och när vi var påväg till bilen så var det några som demonstrerade någon superlocktång! Så frågade vi vad det kostade och så när vi gjorde det insisterade en av tjejerna som jobbade med att visa locktången på att få testa att locka mitt hår! Det fick hon och jag har ALDRIG varit med om en sån locktång! heeeeelt otrolig!!!! Hur fina lockar som helst och det på 3 sekunder!!!!!! Dom sitter hur bra som helst också! Mitt hår är väldigt glansigt så alla lockar jag gör brukar åka ut på 10 minuter, men de här sitter fortfarande kvar!!!

Jahapp, nu ska jag alldeles strax sticka tillbaka till min gudmor. Celia ska komma och hämta upp mig påvägen hem (hon är dotter till min gudmor och bor alltså i huset dit jag ska), hon slutar jobba klockan 23.00!

Det var väl allt för idag! <3


Sämsta bilden med webcamen men här har vi det fantastiska som locktången skapade! hahaha! man ser typ inte ens lockarna... men ändå :)
Idag fyllde min älskade underbara lillebror 18 (!!!!!!!!!!) år!!!!!!!
Borde ju egentligen inte tycka det är så konstigt att han blir 18 med tanke på att han bara är ett år yngre än jag... men ååå... min lille plutt är 18!!

Saknar David så otroligt mycket här i spanien! Saknar att prata och umgås med någon som känner mig innifrån och ut! Någon som vet allt om mig och som känner till den riktiga mig till 100%! En person som känt mig sen jag var 22 månader gammal! Min bror, mitt enda syskon... min andra hälft skulle jag väl kunna kalla honom!

Skulle utan att tänka offra och ge allt för honom! David älskar dig så mycket som en syster kan älska sin bror! Är mer stolt över dig än du någonsin kan ana! Önskar så att jag kunde vara hos dig och krama dig hårdast av alla idag på din stora dag! Tyvärr är jag inte där men du är med mig vart jag än är i alla fall! Vi kommer ha många fler födelsedagar att fira tillsammans i framtiden bror!

Syskonen klockare nu och föralltid!
Jag älskar dig <3

Idag så blev han såld! Borta för alltid!

Älskade Luca, var är du nu?!


Saknar dig så mycket !!!
Idag är det även Fars dag mina vänner!! Det är alltså världens bästa pappas dag! För mig är ju min pappa världens bästa pappa med det finns många världens bästa pappor därute!

Min pappa betyder väldigt mycket för mig! Jag har sett upp till honom hela mitt liv och han har alltid stått bakom mig till 100% vad jag än har fått för mig att hitta på! Min pappa är den mest tillåtande, förstående och positiva pappan! Älskar min pappa otroligt mycket och saknar mina pappa-dotter samtal här i spanien!

Grattis på fars dag pappa! Du är min värld och jag älskar dig förevigt!! <3


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
Idag har jag haft en underbar dag! Har åkt på utfärd med mina gudföräldrar till en stad som heter Estepa! Här i spanien har de ett väldigt speciellt julgodis som kallas "Mantecados" och de görs i staden Estepa! Så vi åkte dit för att köpa mantecados och också för att se hur de tillverkas och så! Dagen började med att vi åkte iväg tidigt (eller ja klockan 9). Så tog vi en omväg genom bergen påväg dit för att titta på landskapet och lite byar och så.. hur mysigt som helst! Vid 12 tiden anlände vi till Estepa där mina gudföräldrar även har några goda vänner som vi skulle hälsa på. Först fick vi se hela deras fina hus och sedan åkte vi iväg för att titta på alla mantecados! Det var kul att se och även smaka på en massa! Dock blev min mage helt proppmätt med tanke på att mantecados typ innehåller 90% socker... eller i alla fall känns det som det :P haha!

Vi var på 4 olika ställen där de tillverkade Mantecados! Det är väldigt svårt att förklara hur Mantecados smakar. När man först ser "kakorna" så tror man att de ska vara som en svensk kaka i konsistensen.. men det är det verkligen inte! En mantecado är väldigt väldigt smulig... när man tar en tugga eller klämmer lite för hårt på den så faller den typ ihop! Väldigt speciellt typ av julgodis.. och man gillar det oftast kanske inte från första början. Men nu har jag börjat tycka det är riktigt gott! Sen ska jag inte säga att alla Mantecados är så.. för nu finns det 1000000 olika typer av mantecados och de kan se ut på alla sätt och vis... men så som jag beskrev är i alla fall en klassisk mantecado.

Här kommer lite bilder från dagen:


Påväg från San Pedro till Estepa stannade vi till på många ställen... här för den fantastiska utsiken!


Vi åt frukost på ett underbart litet ställe där jag verkligen var den enda icke-spanjoren :)


Första Mantecado-fabriken! Här rullas de in i papper för hand!


En annan typ av mantecados


Här gjorde dom mantecados old-style


en låda fylld med godis


Sen åkte vi vidare till en fabrik där de även hade en stad som var gjord HELT i choklad!!!
Otrolig!!!!!!






Den sista fabriken vi besökte var en modern fabrik :)

Efter det åkte vi tillbaka till mina gudföräldrars vänner och blev bjudna på lunch! Det var en väldigt spansk lunch vill jag lova! Alla pratade i mun på varandra, den ena högre än den andra! haha! Fast det roligaste var när dom alla tyckte att jag såg ut att vara 16 år... och det tycker tydligen även min gudmor :P hahahah!!
Ja som svensk vet jag inte riktigt om jag kan ta det som något positivt :P

Men trots att det var en väldigt intensiv lunch så var det helt underbart att vara med om något så otroligt spanskt och märka att jag kunde hänga med i de mesta av samtalet. I alla fall förstod jag 90% av vad alla sa till mig och jag kunde svara dom dessutom! Det ser jag som en triumf :) haha!

Nej nu väntar läxor här hemma och sedan hoppas jag på att jag kan somna tidigt ikväll!

Just nu regnar det också utanför... hoppas det är sol imorgon när jag vaknar ;)

Love

Idag läste jag ut en bok som mina morföräldrar rekomenderade att jag skulle läsa! Den heter "Sarahs nyckel" och är en helt fantastisk bok!!! Rekommenderar starkt att du läser den! Så otroligt berörande och stark.. en både otroligt hemsk och fantastisk historia som gör dig helt fast vid boken från första sidan!

LÄS DEN !!!!

igår sa jag bye bye till mina kusiner igen! Då åkte dom tillbaka till sverige.. usch saknar dom redan! Det var kul att dom var här!!

Jag vet att jag blivit väldigt dålig på att updatera på sistone.. vet verkligen inte varför! Känns typ inte som att jag har något att skriva längre! Men det har jag kanske.. gäller bara att finna inspirationen igen!!
Så himla svårt att veta vad som är kul att läsa om bara!

hm hm well well ska försöka skärpa till mig!
Måste bli bättre på att fota också!!!


bild tagen igår innan farvälet
haha !!!
Ja då har helgen plötsligt tagit slut!! Hur kunde det gå så snabbt?! Förra veckan var vi lediga på måndagen också så det är väl därför den här helgen har känts extra kort!

I fredags så åkte jag tillsammans med mina kusiner till El corte Ingles och Puerto Banus! De ligger precis bredvid varandra så vi gick runt både i puerto banus och på corte ingles och tittade i affärer! Matilda fann ett par oerhört snygga jeans!! Jag testade kläder som både var alldeles för små och alldeles för stora... fattar verkligen inte vilken storlek jag har längre :P kanska irriterande!! På kvällen sen så blev vi upplockade av Maria Victoria när hon körde hem från jobbet. Så åkte vi och handlade massa godsaker i affären för att sedan åka hem och ha filmkväll!

Lördagen spenderades hemma hos mormor och morfar! sol sol sol och ett halvt bad! Tycker det är lite för kallt i poolen för att bada.. ja jag vet att det är 24 grader.. men för mig känns det lite väl kallt! Doppade mig i alla fall halvägs... det är ju nått!! ;) På eftermiddagen åkte vi tillbaka hem till mig för Maria Victoria bjöd på Merienda. Det är ett ord för en måltid mellan lunch och middag typ :)
Efter det åkte jag och Matilda iväg till mina vänner från skolan! En i min klass, Julia, fyllde år igår så det skulle firas! Det blev utgång och det var trevligt! Men jag började må lite dåligt plötsligt.. och mår fortfarande inte helt bra. Vet inte riktigt vad det beror på.. och NEJ.. det är inte att jag är bakis!

jaaa... idag så har jag verkligen slappat hela dagen! Kollat på serier och filmer, sovit och städat liiite! Min mage känns inte på topp så jag tror inte jag ska vara uppe så sent ikväll!

Imorgon väntar skola igen, och det är bara att tagga till för nästa vecka i skolan!

Hoppas du har haft en bra helg också!! <3


fredags


fredags


lördag


lördag
Idag fullständigt sprudlar jag av energi !!! Vet inte vad som hände... imorse när min klocka ringde var jag piggare än någonsin och så har det bara fortsatt heeela dagen!!! Humöret är på topp.. solen skiner... det är fredag och snart kommer mina fina kusiner hit! Livet kan inte bli bättre kära vänner! Åh vad jag är lycklig!!

Life is good!


Bild från spanien förra julen!!
Såhär känner jag mig just nu :D
Det har typ gått en vecka sen jag bloggade sist! Sorry about that! Har verkligen inte haft någon blogginspiration alls.. har det kanske inte nu heller egentligen.. men tänkte jag skulle skriva ett litet inlägg i alla fall!

Jaha.. vad har då hänt den senaste veckan! En hel del vill jag lova! Förra fredagen så var det Anettes sista dag på skolan så då gick jag och några andra tjejer från klassen ut och åt på Hard Rock Cafe för att få ett litet avslut för henne! Efter det så sov jag hemma hos Frida! Hade en väldigt trevlig dag hemma hos henne hela fredagen faktiskt!
Vi såg på filmen "300"... såå grym film alltså!! Jag tyckte på riktigt att den var bra! hahaha!! Typ världens största killfilm.. fast helt okej men bara massa shirtless superheta män i 2 timmar!

På lördagen började jag väntan inför att mina kusiner skulle anlända hit! På morgonen skjutsade Frida mig till mormor och morfar och där spenderade jag sedan hela dagen med att se på avsnitt av Project runway.. och vänta på mina kusiner då! Sent på kvällen anlände dom tillslut och då åt vi en god middag lagad av min gudmor och sedan sov jag hos mormor och morfar!

Jag hade bett mina kusiner om lite svenskt godis.. en påse bilar eller så! Ja... jag fick godis.. närmare 4 KG LÖSGODIS (och en påse bilar)!!! Har aldrig i mitt liv sett så mycket lösgodis på en och samma gång! Så nu har jag ingen brist på det i alla fall!! haha! Taaaack så jättemycket finaste ni <3

Helgen spenderades sedan hos mormor och morfar tillsammans med kussarna! Vi solade solade solade... och solade lite mer! Åt på Alfredos (världens bästa restaurang) en kväll och sedan, eftersom det var helgdag på måndagen, åkte jag tillbaka hem på måndagskvällen!

Denna vecka så har vi bara varit 6 personer i klassen. Det slutade 4 och 1 tog paus nämligen. Och så kom det bara en ny i tisdags.. så det har varit ovanligt lugnt i skolan! Dock otroligt segt för vi har hållt på med en massa tråkig och komplicerad grammatik... men det blev roligare idag när vi gick vidare till lite roligare saker!

I onsdags (igår) så var det exakt 39 år sen mormor och morfar flyttade hit! Och även exakt 39 år sen de träffade min gudmor, Victoria för första gången. Detta firades med en stor middag på en annan av mina favoritrestauranger som heter Chinales! Vi åt och åt och åt... och många drack och drack och drack! Slutligen blev det en underbar kväll med mycket skratt och underbart sällskap! Åh vad jag njuter av att få vara här!
Dock var det lite jobbigt när vi kom hem klockan 1 på natten och jag skulle upp 07.30 för att åka till skolan! Men det var det värt! Tog en siesta som vanligt idag så jag är återställd! höhö!

Jaa... det var väl allt i det stora hela! Har varit dålig på att ta bilder.. men har några jag kan visa i alla fall!!

Puss på er


Middag på Hard Rock cafe med grymma brudar


så sjuukt god mat !!!!


Här har ni det... 4 KG LÖSGODIS!!! Synd att man inte kan käännna hur mkt det är på bild! Bilden ger verkligen inte allt godis rättvisa!! haha!!


Jag letade efter ett sällskapsspel men råkade då stöta på våra gamla barbies! De har tillhört min mamma och mina mostrar så de är från 60-talet!!!! Helt sjukt häftiga! Kläderna och dockorna såg så annorlunda ut! Plötsligt satt både jag och mina två kusiner och lekte med barbies igen... ååå nostalgi!! <3


höhö