Just nu mår jag verkligen bra. Att åka hit är nästan lite som rehab.. rehab för själen. Hela jag känns helt lugn och till freds. Idag så ska även solariet invigas här hemma. Martin är i skrivande stund påväg hit och det blir nog både bad och solning igen.
Att sova i mitt nya rum gick alldeles utmärkt. Somnade som en stock och sov tills klockan ringde klockan 10.

Skriver sen.


så mår själen idag :)

Har hängt med Martin hela eftermiddagen. Först så hälsade vi på lite hemma hos familjen holmenstroem, och sedan stack vi hem till mig där jag för första gången.. ja martin också för den delen... badade i vår pool!!


hahaha :D

Nu bär det nog iväg in till stan för att hälsa på lite kompisar till Martin! Vad praktist det är med vänner som har körkort! :)

Dax för det snart Maria!!!

Ja nu sitter jag i mitt alldeles nya rum i Karlskrona. Äntliiiigen här igen! Känns som att komma hem, fast det verkligen inte är som vanligt här :P

Dagen har än så länge både varit vääldigt lång och händelserik.

Jag gick upp klockan 5 imorse för att halv 6 åka iväg till stationen. Mitt tåg skulle gå tjugo över 6 men det var försenat. På grund av det missade jag min anslutning i alvesta och fick åka tåg en timme längre istället. Inte så kul.

Väl i karlskrona mötte mamma mig på stationen, och sen bar det av till det nya huset! Fick en ordentlig rundvandring innan jag fick välja vilket rum jag ville ha. Efter lite inflyttning ser det ut såhär:

Idag var jag och såg på Askungen. Det var dramaten som har satt upp den på elverket. Först hade jag ingen aning om vad jag skulle förvänta mig. Jag förstod att det inte skulle vara en klassisk Askungenberättelse. Men hur långt ifrån den klassiska Askungen det verkligen var kunde jag aldrig föreställa mig.
Det var den mest hysteriska, tekniska, högljudda och galna pjäsen jag någonsin sett. Mitt huvud var hur trött som helst efter 1 tim och 20 minuter av hur många sinnesintryck som helst. Jag var helt slut!
Min första reaktion var att jag inte tyckte om den. Det var för mycket metaforer som man inte direkt fattade, och teknologin tog fullständigt över vilket jag ansåg bidrog till en tappad story.
Men nu, några timmar senare... då jag ändå hunnit smälta allt lite. Så tyckte jag den var ganska rolig. Däremot så tyckte jag inte hon som spelade Askungen var så bra. Men det var däremot både pappan och styvmamman enligt mig. Fast de roligaste karaktärerna av alla... även de mest flippade... var styvdöttrarna och prinsen och hans vän. Dock så blev de lite för mycket mot slutet!

Den föreställningen som vi såg tror jag var den sista de skulle spela. Lite tråkigt om du inte hann se den, för om man vill se något annorlunda. Något som man aldrig hade kunnat förvänta sig när man hör Askungen så borde man gått och sett den här uppsättningen.

Slutbetyget blir alltså: En ultra modern version av Askungen som lyckades med att fånga publiken, men även dra det lite för långt så man var helt slutkörd mot slutet. Bara för att man numera ska göra allting så modernt som möjligt så betyder inte det att man fortfarande kan ha kvar NÅGOT av den "gamla" tidens klassiska sätt att spela teater. Inte så bra som början lovade.









Var en lagom galen och trevlig dag!! I skolan börjar det äntligen hända saker med vår slutproduktion. Mer om det later!

Efter teatern var det dax för lunch, sedan hade jag engelska prov och efter det regi. Fast jag och Anna gick från regin klockan 3 för vi skulle på CIS-mässa. En mässa om utlandsstudier, dock var det inte så hjälpsamt. Känner mig näsran ännu mer förvirrad efter jag var där och hittade en skola till som jag kan tänka mig att börja på. Denna ligger i Australien. Jobbigt värre!

Efter mässan åkte jag och Anna till Karlaplan för att möta upp älskade klassisar för en middag innan vi skulle gå och se på teater. Efter mycket om och men så blev det äkta gourmet middag på donken! Äh, det var nice!! punkt slut! Kanske lägger upp lite videor på hur flippade vi är sen...

Teatern som vi såg på då var Askungen på Lilla Dramaten (elverket). Det var den mest galna pjäs jag sett i hela mitt liv. Kort om den kommer i ett inlägg alldeles strax!

Nu sitter jag på mitt rum och ska snabbt packa ihop mina saker för imorgon bitti tjugo över 6 lämnar jag huvudstaden för älskade Karlskrona i en vecka! Ska bli skönt och jag välkomnar lovet väldigt mycket!! Även om det är lite tråkigt att inte träffa klassen på ett tag. Vi har börjat komma varandra riktigt nära på sistone. Me like!


Anna och jag påväg till mässan!




middag på donken





Tack vare en gigantisk båt som bestämt sig för att åka på vägen istället för på vattnet så stod bussen som jag skulle åka hem på idag stilla i typ en kvart!! Tack vare det så är mitt humör som tidigare var på topp nu nere i botten! Klockan är snart 11 och jag är trött som en galning. Hinner inte direkt plugga till engelska provet imorgon för jag är för trött för att fungera, ännu mindre att smälla in massa fakta om nobelprisen i huvudet. Så istället för att ens försöka så tänker jag ge upp, borsta tänderna och krypa ner långt under mitt täcke.

Imorgon kommer bli en stressig dag, och jag vet att jag inte kommer orka upp 7. Vilken är tiden jag borde gå upp.

Förresten så räknade vi ut att vi bara har 7 teaterlektioner med vår teaterlärare kvar innan vi har premiär på vår slutproduktion. 7 lektioner!! Fatta!!! Det är INGENTING!! Vi har liksom inte ens börjat än!!!! HUR ska det här gå?!
Jag vet inte, och jag blir bara ännu mer sur när jag tänker på det!

Lika bra att jag ger upp det här och går och lägger mig innan jag blir för grinig!

God natt!



(dessutom så går det piss för sverige i ishockeyn... vilket också gör mig grymt förbannad!)
Ikväll sover jag ensam i min säng igen. Anna har bestämt sig för att återvända hem till sig. I don't blame her. Fast det är alltid mysigt när hon är här!!


Kom tillbaka snart sis <3
Idag var första dagen jag orkade pallra mig till skolan den här veckan. Är verkligen inne i en sån där period då jag inte klarar av att göra någonting. Vill helst bara ligga under ett täcke och sova bort alla dagar. Men idag fick vi vår nya historia lärare så jag var ju tvungen att gå och se vem det var. Killen heter Max och är ingen höjdare. Hade inte tålamod att lyssna på honom under en lektion.. hur ska jag då palla med resten av terminen. Är riktigt sur på skolan för att de tillsatte Örjan nu.. och inte kunde vänta till efter sommaren. Då hade allt varit så mycket enklare!! Aja, Max.... Max... vi får se hur det kommer spela ut alltihop!

Idag har jag även varit på besök med klassen hos Hare Krishna. Om du inte vet vilka det är så orkar jag inte förklara det heller.. du kan kanske söka på google.. men för er som vet vad de är för några på ett ungefär så kan jag säga att det var helt galet. Mannen som berättade om Hare Krishna för oss var väldigt sådär... fridfull. Han demonstrerade hur deras böner går till, och då var det väldigt svårt att hålla sig för skratt. När han sedan började sjunga och spela trumma var det kört.
Men givande var det väl, och intressant att höra om en religion som är så annorlunda mot kristendomen.

Efter det så pallade jag inte åka tillbaka till skolan för en halv lektion Nutida Konst. Istället åkte jag och Madde till skolfest för att hämta biljetterna till vår skiva. Hängde sedan med Madde hem en snabbis för att börja fixa med alla biljetter och sånt.

Lite träning hann jag med idag också. Zumba testade jag på för första gången. Det var kul, men jag kände mig inte alls närvarande och hade tankarna på annat håll så jag kände inte riktigt att jag hängde med helt.
Känns som om jag inte kan fokusera på någonting just nu... behöver verkligen en paus. Tack gode gud för sportlov!!

Jag och Madde har gjort en pakt också: När vi kommer tillbaka från lovet ska vi ha gjort klart alla uppgifter som vi ligger efter med. Måtte jag hålla den pakten!!


Madde påväg hem till henne med dagens fångst!
Håll ut 35 dagar till...
sen blir det äntligen Thailand!!

Jag dör på skola just nu!
5 dagar till Karlskrona!!
Jag bestämde mig för att stanna hemma från skolan idag, och komma ikapp lite i alla ämnen som jag ligger efter i. Dock är det lättare sagt än gjort. Har nästan gjort klart den första nutida konst läxan, men det är också det enda jag gjort!! Hatar att jag inte kan koncentrera mig när det kommer till tråkigt plugg!!!

Istället för att plugga så har jag den senaste timmen suttit och hittat på andra saker..
som att klista ihop det här...

produktivt... nej!
Make a statement
Låt mig få slippa mer läxor!!!!
Idag var det dax för vattengympa igen! Fast den här gången testade vi på salsa vattengympa.. det ni!!! Instruktören var världens skönaste spanjorska från Gran Canaria. Pratade helt galen engelska och blandade ibland in både svenska och spanska ord. Så otroligt rolig och gullig. Kunde knappt hålla mig för skratt hälften av tiden, för hon var så entusiatisk där uppe på land då hon skulle demonstrera alla rörelser!!

Ikväll festas det med banan och jordgubbssmoothies och nötter till eva och adam filmen.
Anna håller mig så fint sällskap ikväll också, det är vi glada för!!

Vad gör du ikväll??

Ja, dagen blev inte helt som planerat. Istället för läxor så rensade jag ut en massa skit från mitt rum.
Sedan begav sig pappa och jag ner i Sundbyberg och satte oss på ett fik och snackade i nån timme. Väldigt mysigt med tanke på att det var längesen sist!

 

pappa festade på äppelpaj och kaffe, medans jag åt en helt galet god kycklingsallad!!!

Så galet skönt att inte ha någon skola idag!! Istället ska jag hänga lite med min vackra kusin, och förhoppningsvis få nutida konstarbetet gjort. Men ha inte för höga föhoppningar nu.. lär säkert inte göra det i slutändan i alla fall :P

Igår när Anna och jag gick hem från tunnelbanan så diskuterade vi hur sjukt det är att "växa upp". Jag kommer ihåg när hon var typ 15 eller 16 år och stod och sminkade sig i sitt rum. Jag som var hennes största fan vid den tiden satt och beundrade allt hon gjorde, och då sa hon: - Maria, mascara... det är väldigt dåligt. Alltså använd inte det för då kan dina ögonfransar trilla av.
Ja, efter det vågade jag inte använda mascara till jag gick typ i 8an.
Jag kommer ihåg när vi smög bakom ladan, när vi cyklade iväg som påskkärringar och gjorde teaterföreställningar på gräsmattan. Det känns inte som att det var så längesen... men det var det väl.
För kolla vart vi är nu,
speciellt kolla på Anna.... ååååhhh... men det är hemligt ;)


Bild från 2007

Tänk när vi pratar om den här tiden när vi är 75 år gamla!!!
110 dagar kvar till studenten...
ouch.. det hjälpte inte ångesten!
Sådär, nu har jag precis kommit hem efter en lång eftermiddag på Hillsong! Har varit en helt underbar dag!
Tidigare idag drabbades jag verkligen av otrolig sluta skolan ångest! Har aldrig varit med om något sådant tidigare, jag skakade typ i hela kroppen som när man är jättenervös eller fryser jättemycket. Och så var jag helt gråtfärdig.
Men nu känns det mycket bättre, och jag tror att allt kommer lösa sig när det väl är dax för mig att välja vad jag ska göra.
Har idag även träffat en massa nya underbara människor och sånt gör en glad!

Nu så har min underbara och fina kusin kommit med hem och sitter här bredvid mig. Om vi orkar så ska vi nog titta på filmen "my sisters keeper". Annars så lär vi väl gå och lägga oss och prata istället. I vilket fall som helst så kommer det bli bra, det vet jag!

Det blev middag på Vapiano också. Lika gott som vanligt. Idag blev det en pizza med... tro det eller ej.. tonfisk på.

Imorgon är jag ledig från skolan. Så jag är glad. Tror jag behöver en liten paus. Fast jag ska försöka plugga så mycket jag kan. Måste bli klar med några arbeten innan sportlovet!


Okej, efter ett härligt bad. Hårinpackning och ansiktsmask är det här vad jag kommit fram till...
Vad jag skulle vilja göra är att i januari nästa år börja på NY Film Acadamy istället. Och läsa till producent. Tror efter en massa tänkande och övervägande att det verkligen är ett jobb jag skulle passa som.
Maria - Producent...
alla som känner mig tror jag skulle hålla med om att det passa min personlighet i alla fall. Och det finns inget som säger att jag inte kan hålla på med teater i alla fall. Fast då släpper pressen lite om jag inte ska satsa på skåderspelar yrket i första hand.

Åh, kan inte bara någon viska i mitt öra och säga vad jag ska göra. Eller ge mig en chans att se in i framtiden så jag kan avgöra om jag tar rätt beslut eller inte.

Antar att det inte finns någon annan än jag som vet vad jag ska göra. Eller jo.. kanske en till... haha :)



Tänk er ett år i New York!!!
Åh vad underbart!!!
Jag börjar så smått freaka ut! Vad ska jag göra med mitt liv?!?!

Därför tänker jag nu lägga mig i ett varmt bad, med ansitskmaskt och filosofera över framtiden!
Orkar inte skriva något långt inlägg ikväll. Är jätte jättetrött! Men jag kan i alla fall berätta att det varit en bra dag.
Jag gick upp vid halv 10 tiden, och åkte sen iväg till gymmet. Fast på grund av vädret så kom inte min buss så jag missade ett pass som jag skulle gå på. Istället blev det cykling.
Efter det så åkte jag hem, åt lite lunch och sedan begav jag mig hem till en familj som jag ska börja vara barnvakt till. Mamman i familjen är en vän till familjen som jag känt hela mitt liv. Eller vi har väl inte känt varandra särskillt bra.. men ni vet hur det är. Hennes föräldrar känner min mormor och morfar, och hon är jättebra kompis med min moster. Så det var min moster som tipsade om att jag gärna satt barnvakt.
Idag skulle jag åka till deras lägenhet för att se om det funkade bra med barnen och så, vilket det gjorde och jag börjar jobba den 9e mars.

Känns som om jag råkat snubbla över en guldgruva ungefär. Äntligen ett barnvaktsjobb som jag verkligen kan trivas med, och dessutom får jag tjäna lite pengar. Det kan ju inte bli bättre!

Nu tänker jag titta på filmen "a lot like love" och sakta sjunka in i diset! Är verkligen helt slut!
Är man en bra barnvakt eller vad??

Måste bara lägga till att jag ännu är med i leken och har inte ätit något sockrigt än. Men det hindrar mig ju inte från att göra godsaker till andra!





Varm choklad med Marshmallows!!
Det är så man får sina barnvaktsoffer att gilla en ;) haha nä, men det blev mysfredag med film och godsaker. Fast jag somnade förståss...
Idag hade vi teaterlektion! Äntligen! Tyvärr så var Patrik tvungen att ta hand om sjukt-barn. Så vi fick klara oss utan lärare. Men det gick bra i alla fall. Det var riktigt snökaos i Sthlm den här morgonen. Alla linjer krånglade. Men jag hade tur, och jag var ute i god tid. Så jag kom i tid.
Det var skönt att nästan alla var där idag. Bara Madde som saknades.
Vi började med att läsa igenom scen 4 och 7. Efter det diskuterade vi lite ideér som vi har till pjäsen. Och sedan satt vi och gick igenom hela manuset och gjorde ganska många strykningar.
Mycket väl godkänt tycker jag vi fick. under alla omständigheter. Lite stressande att vi bara har 10 ggr kvar nu innan det är föreställning!!

Usch, sista uppsättningen någonsin på kulturama :(


Alla var jätteduktiga och vi gick vekligen igenom hela pjäsen

 





Men den sista kvarten satt vi och bara snackade. Som tjejer gör.. ni vet!


Am3orna hade idag sin sista sångafton på Kulturama. Nathalie gjorde en helt underbar version av Hanna Hedlunds låt Kilafors. Har typ redan lyssnat på det 10 ggr. Åh, underbart! :)

Se och njuut!!



Kärlek <3
var bara tvungen. Om du aldrig sett den här så borde du verkligen göra det nu! :)

Idag var vi och såg på pjäsen Citizenship på Elverket (dramatens scen för unga). Innan vi kom till föreställningen hade jag ingen aning om vad det var för något.
För det första så är det alltid något magiskt med att komma in på en teater. Just Elverket har så himla härlig stämning dessutom, så då blir det ännu mera magiskt. Att det sedan var hela teaterklassen som var där tillsammans gjorde också att det blev en sån bra dag.
I vilket fall som helst så blev vi insläppta och scenen var helt uppbyggd av lastpallar. Sådana där i trä. De var staplade i olika höjder till olika platåer, och sedan i mitten var det en högt torn av lastpallar. Väldigt häftigt. Och häftigare blev det när pjäsen började. Allt inleds med ett riktigt extremt "dansnummer". Skåderspelarna kommer in och dansar väldigt utmanande och sexuellt mot publiken. Och efter det börjar handlingen.
Det är mycket fokus på en kille vid namn Tom. Han har haft en dröm där han kysser en person. Men han vet inte om det är en tjej eller en kille.
Dialogerna är snabba och replikerna vassa och pricksäkra! Titt som tätt så bryts spelet av med en dans eller en sång.
Personligen sitter jag alldeles trollbunden under hela föreställningen. Visst är den lite obehaglig ibland, men det gör bara hela intrycket destu bättre.
När jag lämnar teatern och vi är påväg till tunnelbanan igen så var jag så sjukt inspirerad till vår föreställning!!

Kan knappt vänta till imorgon när vi kan börja spåna på vår egen slutproduktion!!!

I vilket fall som helst så rekomenderar jag dig, om du är teaterintresserad, att gå och se Citizenship på Dramaten!! Den lämnar intryck!!











FOTON: DRAMATEN.SE

Lider med Anja Pärsson som precis föll ordentligt i OS, några sekunder från en silvermedalj!!!
Fy fasiken!! Kan inte ens föreställa mig hur det känns, och det såg inte särskilt bra ut heller. Hon föll 60 meter!



Hoppas hon inte skadade sig allt för allvarligt!!
Stay strong Anja, hela svenska folket lider med dig!

Blir helt galet sugen på att åka på skidsemester när jag ser alla vita backar dock :(
från en sak till det andra...
Dag 9. Still going strong. Men från och med nästa vecka så tänker jag inte äta någon pasta heller.

Idag så har vi fått BIG NEWS från Kulturama. Örjan ska börja jobba som biträdande rektor istället för lärare. Så från och med nästa onsdag så kommer vi få en ny historia lärare. Vilket suger riktigt hårt!!! Det visar då bara att vi inte gått ett enda år på Kulturama utan att ha bytt en lärare mitt i en termin. Kul!

Hej då Örjan, hoppas bara inte vi får en ny lärare från lärarjouren!!!

Just nu visas So You Think You Can Dance på kanal5. Det var ett tag sen jag såg den här säsongen, men nu när jag ser den igen så kan jag inte låta bli att lägga upp ett klipp från en av mina absoluta favorit danser.
Varje gång jag ser det här numret så får jag gåshud. Älskar låten "Ordinary day" av Vanessa Carlton, och koreografin är alldeles underbar! brukar aldrig tycka det är så kul att titta på vals, men den här valsen är helt förtrollande!!

Se och njut!!

Juste, måste bara säga att jag är riktigt duktig den här veckan. Lagar nämligen mat varje dag. Brukar nästan aldrig laga mat.. men eftersom jag är barnvakt och barnet behöver mat så är det bara att ställa sig och slava lite vid spisen.

Kvällens middag bestod utav fläskfilé och Klyftpotatis, morötter och lök i ugnen. Mumma!!

Idag har jag varit och fått en make up kurs på Make Up Store. Det var min 18-års present av Nathalie.. ja jag vet jag är seg. Men idag gjorde jag det i alla fall!
Det var jättebra, och jag lärde mig en massa om min hy. Måste tex börja använda anisktsvatten och ansiktsmask lite oftare.
Det bästa med kursen på just Make Up Store är att man får produkter för samma värde som kursen kostar. Så jag fick: 2 ögonskuggor, 1 eyeliner (vaniljfärgad), 2 paket ansiktsmasker och Make Up Stores tidning. För det fick jag även lägga till 100 kr. Men det var de värt. Ville köpa lite mer grejer, men är ju inte superrik just nu så det får vänta tills jag får lite mer pengar.

Sminkningen jag fick var en fest/kvälls-sminkning. Hon använde en jättesnygg mörkgrön skugga på ögonen och så blandade hon in lite svart också.

Här är resultatet:

Måste bara få tillägga att det inte var lätt att ta en bild som visade hur det verkligen såg ut. För jag hade glitter på ögonen som inte syns osv. Dessutom så var det rätt pinsamt att ta bild inne på Make Up Store, för ja.. det var de jag gjorde!!

 

Just nu sitter jag och tittar på Trinny & Susannah. Älskar att de kan trolla med kläder så som de gör! Kan inte bara någon dyka upp, knacka på min dörr, och bokstavligen plocka ut en ny garderob till mig!?!? Snella??

Dag 8... SEMELDAGEN!!!! great!

Hur många semlor åt du??


Jag åt 0, Zero, ingen!!
Salomon åt dock två.. så det räckte för båda :)

Hittade det här klippet idag, förtjänar att bli sett!!
Helt grymt.. massa gåshud och allt det där!
Watch it!



(Förresten, en liten notis. Idag bestämde äntligen min klass tema till vår studentskiva!)
Dag 7 är vi väl uppe i nu. Oj oj, en hel vecka!! Problemet med att inte äta något godis eller socker är egentligen inte själva grejen att avstå. Det är att VETA att man inte får äta som gör det jobbigt.. för då vill man ju ha det mycket mer!
Aja det går i alla fall bra än så länge. Tänker banne mig klara mig 43 dagar till!!!

Hade lite redovisningar på projektarbeten på skolan idag.
Jens, Anton och David spelade upp tre låtar de har skrivit. GRYMT GRYMT GRYMT!!!
Här kommer två: (eller en hel och en del av en annan)



Idag har jag haft en regilektion med Majken. Den första med Majken faktiskt. Det var nice.. fast något som inte var särskilt nice var att vi började 9 istället för halv 1 idag. Fast det är sånt man får ta.
I vilket fall som helst, tillbaka till regin. Dagen i ära var vi inte så många på lektionen. Men det kan vara ganska skönt det ändå. Majken var i alla fall lika taggad som vanligt!



På lektionen gick vi först igenom vad vi sysslat med på de två tidigare blocken vi haft i regi. (Har haft två andra lärare innan, och det här var första lektionen med Majken).
Efter det gick Majken teoretiskt igenom hennes syn på hur regissören ska vara och hur hon ser på ämnet regi.
Efter det började vi med dagens praktiska uppgift: VISUELL ARRANGEMANG
Det gick till såhär: "Arrangören" skulle placera ut tre personer på golvet för att skapa en situation som publik en sen skulle tolka. Målet var att man som publik skulle kunna se vad som var "arrangörens" idé.
Allt gick till såhär:


Man skrev upp sina ideér till vad de tre människorna skulle föreställa.


Sedan placerade man person ett så som man tyckte bäst visade på ens vision.
En annan person skrev då ner vad den såg.


Sedan placerades person nummer två ut och samma procedur hände igen.


Efter det placerades person tre ut.

Slutligen så jämförde man anteckningar för att se hur publiken hade uppfattat allt och hur Arrangören hade tänkt.


Lärorikt och intressant.. och även rätt kul :)
Ja, allt är som vanligt då! :D

Jag har kommit på att jag ska börja rikta in min blogg lite mer på ämnen. just nu skriver jag inte direkt om någonting...

Men nu kommer det komma lite kategorier och sådär.
- Tyck till om Kulturen (recensioner på filmer, teatrar... ja lite allt möjligt)
- Teater är livet (Allt om hur det är att gå teater på gymnasiet)
- Vägen till College i USA (allt om min dröm att börja på College i USA)
- Bilder förgyller vardagen (Minst en bild från varje dag)

Det är vad jag har so far...
Det är dagen då det händer. 2 av 2 människor har hört av sig. Kan denna dag bli konstigare?!?!
I think not!!!
Dag 6. Har klarat den här dagen också. Höll dock på att glömma godisföbudet en snabbis i en affär. Men jag kom på det precis i tid :)

Idag har jag spenderat en hel del tid med mina fina kusiner från Kalmar :) De har varit här i helgen och idag hann vi med en snabb runda på stan (hittade typ 1000 saker jag ville köpa) och sedan åt vi lunch på VAPIANO!! Bästa restaurangen i sthlm!!!

Sedan bar det att till Hillsong för en underbar eftermiddag.

Just nu sitter jag hos min moster för jag ska vara barnvakt till min kusin hela veckan. Har ätit galet god tortilla och fläskfilé till middag och just nu spelar min kusin wii här bredvid. Dock hade vi alldeles nyss en liten dispyt om hur man ska bete sig när man spelar.. somliga blir lite väl arga när det inte går bra...

Aja, nu ska jag lägga killen i alla fall. Och sedan ska jag göra lite läxor innan det är dax för mig att sova också!!



Ja, är det dag 5 nu... har glömt räkningen. Men ja, idag har jag ätit popcorn, men det räknas väl inte. Popcorn innehåller ju inte socker...

Okej, Valentine's Day får betyget mycket väl godkänt av mig. Jag tycker filmen var alldeles underbar och ville inte att den skulle ta slut... typisk Maria-film som jag sa tidigare :)

Annars så har Nathalie och hennes kompis tävlat i en sångtävlin vid namn Schlagerstjärnan idag. Tyvärr så vann de inte och kom till den stora finalen.. men enligt mig så var de helt klart bäst!! Visst kunde tjejen som vann sjunga, men inte var hon rolig på scenen i alla fall!!!

Här kommer lite bilder från dagen, filmade när Nathalie och Mikaela sjöng också. Så video kommer kanske upp snart!











Idag blir det bio, Valentine's day väntar. Den har fått grymt dålig kritik, men det verkar ändå vara en typisk Maria-film. Så vi får se :)

Dag 4 och jag är fortfarande in the game.

Idag så hade vi (ÄNTLIGEN) föreställning på våra barnteatrar som vi skrivit. Projektet började typ en månad innan jullovet och det har bara blivit uppskjutet hela tiden, men idag så var det alltså äntligen dax för föreställning.
Vi spelade för ett gäng 2a klassare på sjöstadsskolan som var supergulliga. Alla var inne i pjäserna och skrattade och kommenterade. Alldeles underbart. Är inte nöjd med min prestation överhuvudtaget, men tyckte ändå vi alla gjorde ett bra jobb!! Är bara glad för att vi nu kan lämna allt sånt här bakom oss och satsa 100% på slutproduktionen som kommer bli GRYM!
Dokumentering pågår på hög nivå, så kanske kommer det kunna bli några tjuvkik på processen. En liten inblick i vad vi gör på Kulturama egentligen.

Sen så har jag varit på musikalen Hairspray idag också! Har sett den en gång innan på ett genrep, men den var sååå mycket bättre den här gången! Tycker de har lyckats riktigt bra med den här uppsättningen och kom på mig själv med att sitta och le från ena sidan av ansiktet till det andra mest hela tiden!!
Satt också och tänkte på hur mycket jag verkligen älskar musikal och hur mycket jag skulle vilja syssla med det i framtiden!! Får väl börja hårdträna dans om jag ska klara det!!!

Imorgon väntar en musiktävling som Nathalie ska vara med i. Och sedan även bio!

Nu tänker jag kanske kolla på någon kul serie, annars blir det hopp i säng.
Å juste... är helt galet sugen på apelsin och ramlösa just nu!!!!!
Vem behöver en kille när man har dig?!?!
<3

Dag 3 och jag har ännu klarat mig felfritt. Alltid något att hurra över då jag just nu sitter i min säng och mår riktigt kasst. Har ont i magen, mår illa och har ont i huvudet. Kan ju lugnt säga att det inte blir någon kunskapskanalen klockan 23 för mig ikväll heller. Imorgon väntar föreställning, barnteatern ska äntligen visas upp för publik. Dock så tror jag aldrig jag varit så otaggad som jag är inför det imorgon. Känner inte riktigt att vi fått ut det bästa ur vår pjäs än.. men men det går väl gå som det går.

Artistskolan idag var inte lika rolig som vanlig. Istället för dans hade vi nämligen teater.. och ja det låter kanske konstigt att jag tycker det är tråkigare med teater än dans.. eftersom jag är en teaterfreak. Men jag går ju på kursen för att jag vill göra annat än teater.. så därför känns inte det lika kul. Och förlåt mig om detta låter väldigt högfärdigt.. men det är ju väldigt basic teater som man gör på artistskolan.. och jag menar inte att jag är bättre än det vi får göra där... det är bara det att det kanske inte är lika spännande som att dansa. Äh, kan inte förklara utan att det låter som att jag tycker jag är för bra för den teatern.. men jag hoppas ni förstår vad det är jag försöker förmedla.

Förrutom att jag nu mår dåligt då så har det varit en jättemysig dag. På eftermiddagen var klassen på museum, och det var superkul. Kändes härligt att göra något kul bara vi teatrare. Att solen sken som den gjorde förbättrade allt också. Efter museet stannade jag, Anna och Ellen i stan. Först följde vi med Anna som skulle köpa ett par skor och sedan satte vi oss på ett fik och åt lite mat och drack kaffe. Det var verkligen en alldeles perfekt eftermiddag, fika och massa underbart prat med fina människor.

Nu tänker jag däremot krypa till kojs för annars kommer jag aldrig i hela världen orka upp så jag kommer i tid till teatern.

Natti natti


Glöm nu inte att ikväll smäller det!
23.00 på Kunskapskanalen
MANUSET ÄR ÅTERFUNNET!!!! är så sjukt lycklig just nu!!!
Hela dagen har jag försökt följa mina fotspår för att lista ut vart jag kunde ha tappat bort mitt manus, och slutligen kom jag fram till att sist jag hade det var på pressbyrån i tisdags. Så jag gick dit i förmiddags för att fråga om de hade det... men nej. Han som jobbade då hittade det inte... fan fan!!! Men han sa att jag kunde komma tillbaka på eftermiddag för då skulle en tjej jobba och hon kanske visste om det fanns där.
Så nu gick jag tillbaka dit.. utan mycket hopp... och frågade tjejen om de hade hittat något. Och då plockar hon fram det! Alla i kassan blev nog lite skrämda när jag skrek rakt ut :P Men de var det värt... manuset är ju återfunnet!! tack gode gud!!!

Just nu sitter jag i skolan och väntar på att få se en välgörenhetskonsert som AM2orna ska hålla i och david tydligen ska vara med i. Sen så väntar artistskolan :D:D:D Wiiie!!!

Detta är en bra dag!!

Herregud, just nu sitter jag och har panik!!!! Jag har lyckats tappa bort mitt manus!!
Ord kan inte beskriva hur arg och panikfylld jag är, i det manuset låg alla mina papper... ALLA mina papper med allt som hade med vår pjäs att göra. Karaktärsbeskrivning, scenbeskrivningar.. allt allt allt!! Inklusive frågorna och svaren till läxan som skulle lämnats in ikväll!

Jag tappar helt seriöst ALDRIG bort något viktigt så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det bara kniper i hela magen!!!

För övrigt så har jag tappat bort en annan viktig sak, nämligen en räkning. För jag fick idag en påminnelse på en räkning som jag har betalat... men ja.. jag fattar nada!!!

Hur ska jag kunna somna nu, med panik i hela kroppen?!?!
Och uppe på allt det så funkar inte min mobil och jag kan inte smsa någon! Jag förstår inte vad som är felet, det går att ringa, det går att ta emot sms.. men vad jag än gör så KAN JAG INTE SKICKA IVÄG ETT ENDA SATANS SMS!!!! Har stängt av mobilen 100 ggr, har försökt ändra nät, har försökt med allt.. allt allt allt...


fan jag vill bara dö just nu!!!
Jo, glömde skriva att min mobil inte fungerar för närvarande. Den bara slutade skicka sms helt plötsligt för typ 1 tim sen. HATAR BAJSMOBILEN!!!

Vill kunna smsa :(
Dag 2 avklarad!

Sådär ja, har klarat hela två dagar nu. Starkt gjort... nej men i ärlighetens namn så var det inte så lätt idag. Inte när Ellen hade bakat en massa goda kakor och praliner och bjöd på det på en lektion. Men, jag var tillräckligt envis för att säga nej och smakade ingenting, inte en smula. Det sög, men nu känns det bra att jag inte gjorde det!

48 dagar kvar!!! Finns det någon chans att jag kommer klara det????











haha vilka roliga bilder det blev. Alla ser lite halvt konstiga ut :P

Dagens träning har bestått av ett pass Power Dance. Har dock så sjukt mycket träningsvärk efter spinningen igår så jag knappt kunnat sitta ner på hela dagen, fast det gick att dansa i alla fall.
Till kvällsmat blev det lite nudlar, och 3 supergoda knäckemackor med avokado, smör, salt, tomater och parmesanost. Lovely :D

Nu ska jag titta på ett avsnitt One tree hill, sedan ska jag skriva en uppgift till scenisk karaktärsarbete och slutligen kolla lite på historian.

:)
Har precis kommit hem från ett helt underbart pass Spinning. Spinning var verkligen något för mig, tyckte det var grymt kul.. fast jag lunde kört på lite hårdare. Hade bara lite hemska minnen från förra gången jag gick på det.. men idag var det inga problem utan det var hur kul som helst!!

Aldrig hade jag kunnat tro att jag, Maria, skulle börja tycka om träning så mycket som jag gör just nu. Längtar verkligen efter att få komma till gymmet varje dag. Man blir så full av energi och på mycket bättre humör. När jag satt på bussen påväg till gymmet så kunde jag knappt hålla ögonen öppna och humöret var på botten. Men nu så känns det som om jag skulle kunna flytta på berg. Vill nästan klättra på veckarna.

På spisen står en massa pasta och kokar, och ja, om jag inte får äta sötsaker så tänker jag sanneligen inte ge upp att äta pasta som typ är det godaste som finns... med en massa vilökspeppar på! MUUMS!!

Har hela lägenheten för mig själv också... JAAA... vilket betyder en extra soft kväll. Först blir det nog lite American Idol till maten.. men sen ska jag plugga arbetsmiljö och säkerhet!



Förresten så missade jag att titta på programmet jag var med i igår.
Det sändes på kunskapskanalen klockan 22.00

Men det är lugnt, det sänds igen på torsdag klockan 23.00
MISSA INTE DET

Förvänta er dock inget fantastiskt uttalande från mig då jag fick en liten blackout när vi spelade in det :P
Dag 1 av Marias sockerförbud!

49 dagar kvar till Thailand. Jag och Nathalie har ingått i ett sockerförbud tills dess. Jag har funderat på detta, och visst jag gör det för jag vill märka större skillnad på min träning, men även för diciplinens skull. Förra veckan diskuterade jag och några vänner just det här med diciplin. Jag kom på fram till att just nu känns det inte som om jag har någon kontroll på mitt liv. Livet lever med mig inte tvärt om. Allt bara händer och jag har tappat kontrollen. Så ska det inte vara!! Det är väl ändå mitt liv, det är jag som ska bestämma vad jag vill och inte vill göra. Vilka jag vill umgås med och när. Eftersom det finns ganska många saker som jag borde ta tag i egentligen så tänkte jag börja med något enkelt. Att ta kontrollen när det kommer till mina dåliga matvanor är något jag kan göra utan några större uppoffringar. Om jag nu klarar 49 dagar utan onyttigheter kommer jag sen kunna känna att det är jag som har kontrollen av mitt liv och även känna mig rikigt nöjd med mig själv.

Så dag 1 har gått riktigt bra. Proppade mig full med skit igårkväll som ett sorts avsked.. så idag var jag inte särskillt sugen på något sånt. Hur det blir de närmaste dagarna vill jag dock inte tänka på. När jag känner mig stressad och så (vilket jag gör just nu) blir jag på dåligt humör, och då vill jag ha godis!

Men nu ska jag klara det!! 48 dagar kvar!

Oh yes, idag har jag, Maria, varit på ishockey! Tro det eller ej.. men det har jag. Det var Martin som fick med mig på det. Var ju tvungen att ställa upp som den bra vän jag är. Men faktum är att jag tyckte det var riktigt kul!!! Lite synd att det inte var så mycket folk som var och tittade... och att det inte blev så mycket mål... men det var både roligt, spännande och intressant. Så det är inte helt omöjligt att jag ställer upp på att gå på fler matcher om jag måste :)

Efter matchen tittade vi snabbt förbi Hillsong.. och sedan bar det av till Sergel biografen för en ny omgång Avatar. Var ju några veckor sen jag såg den nu faktiskt!

Bra dag har det varit, och imorgon väntar en lugn måndag med möte hos CIS. Ska bli intressant att höra vad dem har att säga angående min ansökan till SMC. Men mer om det imorgon.

Nu är det dax att sova!! Natti natti


påväg till hockeyn


Oh yes, AIK mot Almtuna på Hovet


AIK förlorade med 2-0


I väntan på att bion skulle börja. David försökte vara lite konstnärlig med vinkeln :)


Hej, vi ska se Avatar !!


Real 3D!!!



BTW, sorry för den dålig uppdatering på sistone. Har ju haft fint besök sen i fredags!! Och jag har haft lite problem med att prioritera tid till bloggande då jag ligger sjuuuukligt mycket efter i skolan.
Men ja... det kommer väl...
king of randomness har förstört mitt liv!!!!
och tack till alla som hjälpt mig att peka ut dettaaaaa!!!!

Argh!!!

(Nej jag är inte bitter :p)
När jag bestämde mig för att flytta var jag helt säker på min sak. 13 år och starkast i världen, trodde jag...
I hela mitt liv hade jag gått med samma människor i samma klass och jag var trött på det. Trött på att bli dömd för något jag inte var länfre. Men att byta klass.. aldrig hade jag kunnat tro hur det skulle kännas. Det var inte förrän jag satt där och tittade på skolfotot på min nya klass då jag insåg vad jag verkligen hade gjort. Aldrig mer skulle jag ha tryggheten kvar att umgås med de som jag alltid känt. Jag skulle vara helt ensam bland en massa människor som alla kände varandra och hade sina platser.
Men då plötsligt träffade jag dig, det var våra mammor som börjat prata med varandra och en dag på gatans kräftskiva blev du påtvingad att umgås med mig. Men inte klagade du nej du var hur snäll som helst och erbjöd dig till och med att cykla till skolan med mig första dagen.
Det var det och jag var fast, du är den första riktiga killkompisen jag haft. Den första som ville umgås med mig för den jag var.. aldrig hade någon tyckt jag var något annat än jobbig och bossig förrut, i alla fall ingen kille. Men det gjorde du.

Att ha dig som vän värdesätter jag mer än du någonsin kan ana!


Och bilden är från 2006.
Men godisen jag vill ha finns inte längre!!! Varför slutade dom sälja den godaste versionen av Malaco Truly?!?!?!?!!
Blir så sur! Borde kanske sticka iväg och träna istället!!
Men jag har ont i huvudet och vill sova :(

Depp mode!!


VILL HAAAAA !!!!

DESSUTOM, så har McDonalds slutat göra El Nacho!! Whyyyy oh whyyy?!?!?!?!

Är verkligen inte på något vidare bra humör idag!!!!
Bajs!
Yes mina damer och herrar, detta är mitt 200ade inlägg. Känns som om det gått ovanligt snabbt för att vara jag faktiskt!

Idag tog jag äntligen steget och klippte mitt hår. Egentligen är jag dum som väntar så långt emellan varje klippning, för jag insåg när jag satt i frisörstolen hur mycket jag tycker om att klippa mig. Lite roligt var dock att min frisör kom ifrån Edsbyn, en liten håla utanför Bollnäs där hela Nathalies pappas familj kommer från :) Världen är allt bra liten!!

Efter klippningen åkte jag direkt till Rådmansgatan för att spela in tv-programmet jag skrev om tidigare. Det var jättekul, men jag känner inte direkt att jag fick sagt något meningsfullt... Kommer typ inte ens ihåg vad det var jag sa.. Men ja, det var roligt i alla fall.

När det var klart begav jag mig hem till Nathalie för att sedan sticka iväg och träna. Tyvärr så var passet vi skulle gå på fullt så det blev yoga istället. Yoga är verkligen inget jag är bra på eller tycker är särskilt kul.. det gör bara ont, är svårt och jag somnar jämt på slutet. Aja, all träning är väl bra antar jag.

Nu ska jag kolla klart på filmen Julie & Julia innan jag däckar i min ljuvliga säng!

(Har glömt bort att ta en bra bild på hur min frisyr blev så jag tog bara en snabb bild med min webcam nu. Det får räcka så länge. Jag kan bara berätta att det i princip ser likadant ut.. bara lite kortare. Är jättenöjd och gillade skarpt frisören, kommer gå tillbaka dit nästa gång det är dax för klippning)



Jag klippte mig hos Linnea på Beautyinn i Råsunda och det kostade 360 kr. Väldigt värt pengarna!!