Hade grymt kul igårkväll!
Allt började dock lite svajigt med att när vi skulle åka upp till 7e våningen och föra så trycktes det in 11 pers i en hiss för högst 8 personer. Så självklart kraschade hela hissen! Har nog aldrig varit så rädd, fanns typ ingen luft och vi stod packade som sillar och hissen "föll" liksom neråt i små ryck liksom! Av ett mirakel så öppnades dörrarna efter bara 10 min kanske och jag har aldrig varit så glad över att komma ur en hiss. Efter det tog jag trapporna till 7e våningen och därifrån blev kvällen bara bättre och bättre! :)

Idag har jag städat lite här på förmiddagen och sen måste jag tvätta också! Hoppas verkligen jag har några lösa pund i min plånbok, annars är det kört! Dumma tvättmaskiner som man måste betala för!

Aja här kommer i alla fall lite bilder från gårkvällen!







Ikväll så är det sista festen på insparken. På skolan anordnas det då maskerad. Lite kul :)
Hade absolut inte någon kostym så i sista minuten ordnade jag en "kattutklädnad". Kom ihåg att Cathlin i spanien gjorde öron av håret, så härmade henne och vips så hade jag något i alla fall.

Idag har jag förresten haft min "orientation" och träffat min klass! Har även fått en massa information om min kurs och nu är jag supertaggad men också väldigt nervös! Hoppas jag klarar av allt! Är ju som många kanske lite väl hård mot mig själv ibland... stället lite höga krav. Men det ska nog gå bra!

Nu måste jag springa iväg!





Imorse klockan 7 väcktes jag väldigt plötsligt av att brandalarmet sattes på. Helt nyvaken och förvirrad förstod jag inte vad som hände, om det var på riktigt eller vad det var. Gick ut i hallen och såg de andra komma ut ur sina rum och förstod att man nog ändå skulle gå ut så satte snabbt på mig ett par skor och började gå ner för trapporna med alla de andra. Det var ganska komiskt att se hur alla var helt nyvakna och bara hade rest sig ur sängen för att gå ut, ett stort gäng zombies! haha!

Väl ute ur huset så finns det en uppsamlingsplats på parkeringen där alla ska stå i en ruta. Efter ca 5 min ute i kylan så stängdes larmet av och en man började prata. "Okej allesammans, detta var en brandövning! Iår så har vi skärpt brandsäkerheten mycket och det är väldigt viktigt att man kommer ut ur byggnaden inte senare än 5 min efter att larmet gått. Alla ni som står här i denna rutan lyckades med det! Bra gjort! Däremot de som står därborta (så pekade han på en grupp som hade fått ställa sig i en annan ruta) lyckades inte under 5 min så när ni nu får gå in ska de stanna och så får jag ta ett snack med dom!"

Ah, allt var så sjukt! haha! och 7 på morgonen också!! Galet irriterande! Men men. allt gick ju bra!
Det värsta var de som missade att gå ut överhuvudtaget, de fick en väldigt arg lapp in under sin dörr där det stod att de missat att evakuera och hade därför brutit mot reglerna och måste anmäla sig till någon och ha ett möte eller nått! Sjukt läskigt!

Träffade på en engelskman idag som firade midsommar i sverige i somras och det fick mig att sakna sommaren så otroligt mycket! Visst är höst riktigt mysigt och har verkligen sin charm! Men å sommar, svensk sommar! Finns det något bättre egentligen?

Årets sommar började lite annorlunda eftersom jag då bodde i spanien. Men kommer ihåg känslan av att sommaren kom till spanien också! Det var rätt underbart det med. Varmare och varmare kvällar och mysiga kvällar hemma hos Jozephine och Lina var det bästa. När jag sen flyttade hem till sverige hade det just blivit riktigt kallt samma dag. Fick en liten chock eftersom jag förväntade mig ett varmt härligt sverige, men ja... vad kan man förvänta sig efter spanienvärme egentligen?

Aja, i vilket fall som helst så känns det som sommaren 2011 försvann snabbare än jag någonsin trodde var möjligt. Sammanfattningsvis skulle jag säga att det var en övergångssommar och en förberedelsesommar! Men sommar för det :)


Bild från grillkväll hos Millan!
AAAH, Äntligen börjar det hända lite grejer här i London! Har precis kommit tillbaka efter del 1 av "orientation" på skolan! Kan inte beskriva hur peppad jag är för att få börja plugga igen. Att äntligen få ha teater och kultur runt sig... ja allt med skolatmosfären egentligen! Känner mig i mitt esse!

Ledsen att jag inte bloggade något igår. Hade fullt upp med att fixa iordning och inreda mitt rum. Spenderade hela dagen tillsammans med nyaste rumskamraten Lauren och hennes mamma. Vi köpte saker till våra rum och var även och shoppade lite! En helt underbar dag! Nu börjar mitt rum verkligen bli fint och jag är SÅ tacksam till Lauren och hennes mamma som hjälpt mig så mkt!!

Idag så hade jag som sagt del 1 av orientation. Alla elever i mitt department var samlade för lite allmän information om skolan. Själva introduktionen till min klass och kurs är på fredag och det verkar bli så kul. Kanske får vi göra lite dramaövningar också,... jag håller tummarna!! Har saknat det så mkt!!
Något som var lite intressant på introduktionen var att jag hade verkligen tur som bestämde mig att börja plugga iår... för från och med nästa år så kommer studiekostnaderna att studera här höjas till 3ggr så dyrt!!!!! HELT SJUKT!! Men bra för mig :)

Åh, är helt hög på livet just nu! :D


Hade dessutom fått post från pappi när jag kom hem <3
Är väldigt trött och luktar väldigt illa så ska strax hoppa in i duschen. Tänkte bara skriva ett litet snabbt inlägg.. har ju inte bloggat något alls idag! Anledningen är för att jag faktiskt gjort saker hela dagen, väldigt trevligt! Morgonen började som vanligt med sovmorgon, sen frukost och så satte jag i brist på annat på en serie. Men plötsligt så såg jag att jag hade fått ett sms från Rebecka, och hon undrade om jag ville följa med henne till stan för hon skulle shoppa nya joggingskor! Komiskt nog var det de enda JAG faktiskt hade på min dagsagenda så givetvis blev jag väldigt glad över det sammanträffandet och ringde upp Rebecka direkt.

Vi åkte iväg till Londons tror jag största galleria. Westfield! Å herre säger jag bara! Vilket underverk till shoppingcenter! Jag blev kär på direkten! Vi kom dit ungefär vid 1 och åkte därifrån vid halv 6.. då hade jag shoppat ett par joggingskor, ett par Hunterstövlar och ett nytt fodral/skydd till min iphone. Lite fattigare men lite gladare.

Påvägen från tunnelbanan passade jag på att gå in på skolans sportcenter för har hört att de har ett bra gym där... det verkade bra och peppad som jag var över mina skor så passade jag på att köpa ett månadskort och även trycka in en 30 min lång intervallträning på löpbandet! Kände mig väldigt nöjd efter det!

Nu så har jag pratat lite med mina kära flatmates... det har nämligen flyttat in en ny tjej vid namn Lauren som verkar otroligt gullig... och imorgonbitti ska jag följa med henne och hennes mamma och köpa lite mer saker till mitt rum.
Lovar att så fort jag gjort det lite finare så ska jag ta bilder och visa upp här på bloggen!

Nej nu har jag en skollhet dusch som väntar! haha!

ÅÅ juste, glömde även berätta att jag kanske fixat extrajobb i Westfield gallerian också! Men mer om det om dom faktiskt ringer ;)


Min favorit tunnelbanereklam


Joggingskorna som vi båda köpte :P




And may I just say....
Baby baby baby oooo

<3<3<3<3



;)
Kom precis hem från ett fantastiskt första möte på Hillsong! Nu är jag hungrig och eftersom jag inte har lust att ställa mig och laga något mer avancerat blir det äkta studentmat till middag... Nudlar!
Vilket känns helt okej eftersom jag råkar tycka om nudlar väldigt mkt!

Annars så har jag faktiskt varit på en liten shoppingrunda idag. Har velat spy varje dag när jag kollat in i min garderob och är sååå trött på mina kläder som det känns som att jag haft i en evighet... Därför passade jag på att shoppa liiite nytt idag :) väldigt trevligt!

Har även kommit på att det absolut bästa klädesplagget för hösten... om man nu kan kalla det ett klädesplagg... är HALSDUKEN!! Har gått runt och frusit en massa varje kväll för jag inte haft något att sno runt halsen... så idag passade jag på att köpa två halsdukar. Och ikväll så har jag inte frusit det minsta! Underbart! :)

Nej nu måste jag gå och koka mina nudlar innan jag dör av hunger!


Innan jag sprang iväg till Hillsong
Hade en så otroligt verklig dröm om Spanien inatt! Drömde att jag bara hoppade på ett flyg och tog en långweekend i Marbella och var tillbaka på Call4u för att jobba. Det värsta var att plötsligt hade det blivit så trångt på kontoret och jag satt inklämd vid ett 3 bord med Felicia på högersidan och Andrea som konstigt nog ringde på vänstersidan. Sedan hade manuset ändrats väsentligt också så mitt första samtal till Roland 56 år blev inte direkt det bästa!

Galet ibland hur verkliga drömmar kan kännas. När jag vaknade kändes det precis som jag hade haft ett samtal med Jozephine och Lina för bara några sekunder sedan! Men en dröm är ju en dröm! Saknar spanien dock, hoppas att alla har det bra därnere och någon gång... så snart jag kan... så får det bli ett besök på riktigt helt klart!

<3


Saknar varma kvällar och spontana häng med fina människor!
Idag har jag varit här i 1 vecka! På sätt och vis känns det som mycket mycket mer. Kanske är med tanke på att det varit så mkt att ta in varje dag att en dag känt som en evighet! Jag längtar bara tills skolan börjar och det jag egentligen är här för sätter igång!

Jag måste berätta om det sjukt roliga jag var på igårkväll! Som jag har berättat så är det ju inspark i två veckor och på gårdagens schema stod det Silent Disco. Svensk som jag är hade jag absolut ingen aning om vad det var eller innebar. En tjej som jag träffade på karaokekvällen skrev till mig på Facebook och frågade om jag vill gå med henne och eftersom jag tyckte det lät lite spännande så sa jag absolut!

Det visar sig att ett silent disco är då alla har på sig hörlurar inne på dansgolvet. Stället är alltså helt tyst men när du sätter på dig hörlurarna så är det riktig fest. Huuuur grymt som helst måste jag säga! Det fanns två kanaler som man kunde välja på och båda dj'sarna var hur grymma som helst! Det roliga var att man visste ju inte vilka som hade vilken kanal på, så helt plötsligt kunde tex djn på den gröna kanalen säga: alla på gröna kanalen upp med händerna. Så såg man vilka som just då lyssnade på gröna kanalen och började skrika. hahaha!

Vilken idé alltså, kan inte fatta hur människor kommer på allt! Men detta funkade så sjukt bra i verkligheten och ingen ville gå därifrån när allt tog slut klockan 1.
Hoppas på fler silent disco kvällar detta år !!!







Igår så gick jag och de två Jaime på en ny promenad runt i London. Solen sken och det var så otroligt varmt, men underbart fint! Vi passade på och åt lunch på pizza hut och så spenderade vi kanske 1 timmer inne på leksaksaffären Hamleys!

















Gårdagen var väldigt händelselös vill jag lova. Satt inne hela dagen och gjorde inte något alls, tog det lugnt och såg på serier. Men det var skönt det också! Ibland behöver jag såna dagar för att verkligen känna mig sugen på att hitta på något, och idag är jag verkligen sugen på att ge mig ut i staden igen.

Har precis tagit en varm, och då menar jag VARM dusch. Blev något fel med blandaren för nu har jag inget kallvatten, BARA typ kokande vatten. Hoppas på att det löser sig tills jag kommer tillbaka annars får jag gå ner och säga till i receptionen. Har även lyckats spilla ut cola på mina nytvättade lakan så fick köra lite snabb handtvätt i handfatet. Grymt irriterande! Som att det inte skulle vara nog råkade jag även spilla ut hudkräm i min underklädeslåda! Så lite spontant skulle jag vilja påstå att denna morgon/förmiddag inte helt varit min bästa!

Men trots allt är jag just nu på riktigt glatt humör och är peppad på att få se lite mer London. Alldeles strax ska jag promenera in mot centrala London med Jaime och Jaime. :)

Hörs senare

Saknad är det värsta <3

God morgon!
Verkar alltid som jag går upp så sent när jag skriver bloggen men det är så missvisande med tidskillnaden. Fast visst, jag går väl inte upp i gryningen direkt!

Igår hade jag som sagt en väldigt bra dag! Träffade först Rebecka på Waterloo station som ligger ca 10 min gångavstånd från mig. Sen fikade vi först på ett litet skumt fik där personalen var fullständigt värdelös. Dom stod och snackade skit om oss bakom kassan mitt framför oss. Fast på något språk som vi inte förstod då... ryska lät det som, ellet nått liknande!

Efter det så fick Rebecka sms från en svensk killkompis vid namn Jonathan som ville träffas. Eftersom jag inte hade något annat planerat fick jag följa med och vi tog tunnelbanan till Notting Hill för att ännu en gång fika... denna gången på Starbucks.

När Jonathan var tvungen att gå till jobbet började vi promenera runt lite. Det blev en kort promenad i utkanten av Hyde Park. Även en tur förbi alla ambassader och så hann vi med att se Portobello road. Det var ingen marknad på portobello road igår utan det är bara på lördagar, men det var suprmysigt ändå!

Gillade verkligen Notting Hill områdena, väldigt annorlunda om man jämför med vart jag bor!


Fina Rebecka på Starbucks


Promenad i Hyde Park





Har precis kommit hem från en lååång dag ute i London-djungeln! Orkar inte med något långt blogginlägg just nu! Men kan sammanfatta med att det varit en väldigt bra dag, bra men utmattande! Synd att den slutade lite sämre!

Nej nu ska jag kolla på någon mysig serie eller film på datorn och somna gott i min otroligt obekväma säng medans alla andra festar till UV-partyt som är i full fart på skolan ;)

haha, godnatt fina


Superfin och varm dag i London !
Goood morgon, eller ja det är inte morgon längre så det kanske inte passar in.
Har haft en lugn morgon som vanligt här i London. Eftersom inte skolan börjar förrän om 2 veckor och det inte finns några andra aktiviteter inplanerade annat än fester på kvällen så brukar mina mornar vara väldigt lugna och långa :)

Har precis varit och ätit frukost och strax ska jag börja promenera bort mot waterloo station för att möta upp Rebecka från Bollnäs :) Kul att få hänga och prata lite svenska.

Igårkväll så bestämde sig jag och mina "flatmates" att gå på karaoke-kvällen som de hade på skolan. Var lite tveksam till huruvida det skulel bli kul, men i slutändan blev det en riktigt lyckad kväll! Jag sjöng "Dirty little secrets" tillsammans med William. Han ska också börja på LSBU men bor inte i något studentboende. Vi träffade honom i söndags på välkomstkvällen.

Vet inte om jag nämde att det bor två Jaime i min korridor. haha! En kille och en tjej så det blir lite komplicerat ibland när jag ska förklara något :P

Nej nu måste jag springa iväg om jag ska hinna i tid till Rebecka!


Jaime och Jaime med Lewis i mitten. Lewis bor inte i vår korridor utan är pojkvän till tjej-Jaime och är bara här på besök.


Min sångpartner
Här kommer lite bilder på min lilla promenad jag var på innan idag. Även om solen sken för det mesta så var det ganska kyligt ute. Tur väl så missade jag störtskuren som plötsligt startade 5 min efter jag kommit innanför dörren. Här får ni i alla fall ett liiitet smakprov på hur det ser ut in my neighbourhood. :)












Fick ett armband av en trevlig snubbe.


Här bor jag, McLaren House


Plötslig störtskur !!
Yes, då är jag officiellt elev på London South Bank University!! AAAHHH jag är så peppad! Var precis och skrev in mig, betalade alla avgifter och fick mitt id-kort! Första gången jag fick se hur skolan ser ut innuti, och det är så sjukt fint! Alldeles nytt och fräscht! När jag var klar med hela inskrivningen så kunde man se en kort film om skolan. Den gjorde mig så galet taggad, önskar jag kunde börja redan imorgon! Tyvärr så börjar inte lektionerna förrän den 26 september! Låååångt kvar! Men det ska bli så kul!
Kan inte fatta att jag ska plugga här i 3 år!





Man blir alltid så snygg på såna här kort!! HAHAHA, helt galet!!
Två ord ...... men ack så viktiga !!!

Godmorgon! Gick upp för en liten stund sen, och har funderat lite på vad jag ska göra idag. Har enrollment/inskrivning idag klockan 15.30 men fram tills dess har jag inget planerat. Tänkte jag skulle ta en promenad runt i området och gå ner till floden igen. Ta lite bilder den här gången också, hehe, hade inte kameran eller mobilen med mig förra gången!
Solen skiner som bara den utanför fönstret så det är en riktigt fin dag för en promenad!

Vi hörs lite senare

Utanför mitt fönster har jag ett stort träd och innan idag så satt jag och tänkte på hur det faktiskt börjar falla en hel del löv nu. Hösten är helt klart på intågande, rätt mysigt säger jag. Höstkvällar kommer för mig innehålla denna låt! <3

Känslan av att sätta sig på planet i lördags är helt obeskrivlig. Som jag skrev tidigare så hade det verkligen inte sjunkit in att jag faktiskt skulle flytta till London, så när jag väl satte mig på planet så kändes allt väldigt konstigt. Av någon anledning så kändes allt bara fel och jag fattade inte riktigt vad det var jag höll på med. När jag kom in i mitt rum... fängelserummet... så hade jag ett riktigt meltdown. Jag kände mig så otroligt ensam och förvirrad. Ensam i London, en stad jag aldrig varit i tidigare. Vad skulle jag göra? Börja packa upp? Gå ut? Prata med någon? Allt var helt överväldigande!
Som tur väl är kan man alltid ringa till mamma och gråta ut lite så är man tillbaka på banan igen sen!

Mammas rekomendation var att börja prata med någon, och strax efter det träffade jag tjejen som bor i rummet mittemot och liksom jag kände väl hon sig helt förvirrad över allt... så vi gick och handlade tillsammans osv. Skönt att ha någon som var i samma situation och prata med... få ut alla de där oroskänslorna och förstå att det inte bara var jag som kände mig nervös inför vad som komma skulle.

Sen så var det ju den här välkomstkvällen igår. Det är, vad ska man säga... elevrådet som ordnat med två veckors "inspark" för alla ettor. Insparken består i princip av fest.... varje kväll... i två veckor! Känner att jag nog inte riktigt kommer orka det om jag ska vara ärlig. haha! Men välkomstkvällen var jag ju tvungen att gå på. Jag gick dit med två från min korridor. Tjejen mittemot, Jamie och så en kille som flyttade in igår som också heter Jamie. Komiskt.

Känslan på stället när vi kom dit var äkta mellanstadiedisco. I vilket fall som helst så gick vi till baren och köpte lite dricka och började prata med lite folk. Det märktes att alla var öppna för att träffa nya människor och det gjorde de enkelt att starta samtal.

Plötsligt från ingenstans såg jag två tjejer gå förbi och våra blickar möttes så de stannade och hälsade. Den ena tjejen hette Amy och den andra Amanda. De bor i ett av de andra husen med studentrum, Dante road. Amy frågade om vi ville följa med till Themsen, floden och se på några fyrverkerier som skulle vara där. Eftersom det inte var så mycket drag på välkomstkvällen och dom verkade väldigt trevliga så tänkte jag att varför inte. Det blir säkert kul.

Vi blev ett gäng som började promenera mot floden tillsammans. Alla var de otroligt trevliga och glada. För mig var det första gången som jag riktigt såg mig omkring där jag bodde och jag blev väldigt glatt överraskad. Precis runt där jag bor är det lite... vad ska jag säga... skabbigt. Men bara en liten bit härifrån ligger exempelvis london eye!

London eye var såååå vackert upplyst på natten att jag nästan tappade andan. Och precis när vi kom dit så satte fyrverkerierna igång. Helt magiskt.

Resten av kvällen spenderade jag med gänget människor från Dante road. Promenerandes längs gatorna i södra London. Och då kände jag verkligen att det nog inte är någon risk att jag blir ensam i London.

Det verkar snarare bli 3 lovande år!



Freshers' 2011 - Inspark 2011




London eye at night
Ja kära läsare, då kör vi på ett nytt försök att börja blogga igen! Jag tänkte skriva ett litet bättre inlägg lite senare så just nu får ni nöja er med en snabbgenomgång av de 3 senaste dagarna!

I lördags klockan 09.40 gick mitt flyg från skavsta till London Stansted. Även om jag vetat väldigt länge nu att jag ska flytta till London och börja studera så har det liksom inte sjunkit in!

Jag kom fram till London utan några problem, att komma till mitt boende gick superlätt! Det första året ska jag bo i ett studentboende, student halls som det kallas här. Mitt hus heter McLaren House. Det ligger ca 5 min gångavstånd från Elephant & Castle och kanske 1-2 min från skolan beroende på vart på campus man vill gå.

När jag kom in i mitt rum var kanske inte första intrycket det bästa.. om jag ska vara ärlig så såg det ut som ett fängelse/hostel typ! Men nu med lite piffning så börjar det kännas som hemma. En riktigt bra överraskning var dock att jag har eget badrum på rummet!! Underbart!

Resten av lördagen gick åt till att fixa iordning lite och handla mat osv. Lärde även känna en av de andra som bor i just min korridor. En tjej vid namn Jamie som är 18 år och kommer från Wales.

Under söndagen åkte jag, Jamie och hennes pojkvän in till stan för att leta efter lite nödvändigheter. Det blev ett första besök på oxford street! Wow säger jag bara! Hade helt ont i huvudet efter 1 timme pga av alla människor och intryck! På kvällen var det välkomstkväll på skolan, som jag tänkte berätta lite mer om senare.

Idag har jag varit på jakt efter en internetkabel så jag kan ha internet på mitt rum!! Har känt mig så avskuren från omvärlden utan internet och är SÅÅÅ lycklig när jag nu äntligen har fixat det!

Har varit riktigt kass på att ta bilder! Ska skärpa mig! Men här kommer en bild jag tog på den första skolbyggnaden jag såg. Skolområdet består av kanske 20 olika byggnader, så detta är bara en av många hus!