Förlåt kära läsare.. Men behöver en liten bloggpaus!

Spenderar kvällen med att se på modell akten med Kenza som programledare. Det kan jag ju dela med mig av i alla fall :)

Puss och kram sålänge

Godmorgon Sverige :)
Vaknade för en timme sen och har nu insett hur fantastiskt det är med en riktig säng! Min säng i London är seriöst det mest obekväma som någonsin skapats så inatt har jag sovit som en prinsessa i en riktig säng här hemma!
Idag har jag inget speciellt på schemat, så tänkte försöka röja undan lite plugg innan "livet sätter igång" på riktigt.

Ja jag lovade ju även att berätta om min resa hit igår. Himmel vilken kaos! Jag gick upp 02.50 för att hinna till en buss som skulle ta mig till Liverpool Street Station. Bussen gick 03.21 och jag var vid hållplatsen 03.23... vilket betydde att istället för att sitta på bussen såg jag den köra iväg utan mig istället. Underbart. Där stod jag med massa baggage och nästa buss gick inte förrän en halvtimme senare.. och då skulle jag missat mitt anslutande tåg till flygplatsen. Taxi var det enda rätta. Segt... bye bye 10 pund!
Väl framme på stationen var jag dock i god tid. Däremot blev ju tåget naturligtvis försenat. Det skulle avgått 04.10 men gick inte förrän 10 minuter senare. Detta ledde till att jag inte var framme på flygplatsen förrän klockan 05.05. GATEN till mitt flyg skulle stänga 05.35! Ja... PANIK! Sprang till baggage drop där det var sjuukt lång kö. Fick iväg väskan efter en massa väntande och sprang mot säkerhetskontrollen! Det var den läääängsta kön jag någonsin sett! Och då var klockan 05.20! PAAANIIIIK! Inte nog med att det var lång kö! Självklart hamnade jag i den långsammaste kön av dom alla! Försökte prata med en vakt om jag kunde få komma förbi lite snabbare för min gate stänger om 10 min men han tittade bara på mig och sa: "So, where have you been?". Nej.. ingen lycka med det!
Tillslut kom jag igenom säkerhetskontrollen och sprang då som en galning för att hitta till min gate. Skrek ursäkta för att få folk att flytta på sig och när jag nästan var framme... ser jag på en skärm att jag läst fel gate. YES! Bara att vända igen och springa åt helt andra hållet. När jag tror jag är framme visar det sig att NEJ... jag måste åka ett TRANSIT TÅG till gaten! VAD ÄR DET HÄR FÖR FLYGPLATS tänker jag inte så glatt för mig själv... Var framme vid gaten 05.50. Och som TUR väl var... hade inte alla gått på än! Lyckan när jag satte mig ner på planet var obeskrivlig!
Men turen hade inte vänt där. Fanns ingen plats för min väska på hyllan åvanför så den hamnade längst bak i planet och jag satt långt fram. Därför fick jag vänta till sist för att gå av så jag kunde gå bak och ta väskan. Detta ledde till att jag hamnade sist i kön till passkontrollen som tog en halvtimme!!! Och därför missade jag även flygbussen till Sthlm! YEYEYEYEY! Aja, tur väl gick det en buss till inte allt för lång tid efter. Och slutligen klarade jag mig hem! Slutet gott allting gott :)

Det blev en lång historia... hehe!
Nu är det dax för plugg... bläääää


Ja, surprise surprise. Bestämde mig i sista minuten att ta en liten semester i Sverige. Så för tillfället är jag inte i London! Hade en ganska galen resa hem vilken jag kan berätta om imorgon. Nu är det dax för lite film...
Kvällens film:

Har lite mer skolarbete som måste göras innan kvällens film kan få sättas på! Om jag ska vara helt ärlig så går det inte allt för bra med mitt pluggande. Vet inte i vilken ända eller vart jag ska börja. Har min första engelska universitets-uppsats att lämna in hyfsat snart. Är otroligt nervös för att jag inte förstått hela uppgiften och inte kommer kunna leverera ett bra arbete. Men om man ska vara ärlig så har väl jag alltid känt såhär inför ett skolarbete... även i sverige. Så jag borde väl inte hetsa upp mig.

Nej nu kan jag inte skriva mer här. Måste läsa om "Stage Managern" inför lektionen och intervjun jag har imorgon!

Efter det blir det dock Killers som jag sätter på :)

Natti natti <3

har haft en liten konstig julkänsla hela morgonen! Det är några månader kvar, men jag kunde inte låta bli så jag har spelat julmusik på högsta volym och sjungit med i varje låt hela morgonen!
Man blir alltid lite extra varm i hjärtat av julmusik tycker jag.. hehe

Nej nu är det dax för skola!


rött för jul?
Hallå bloggen! Nu har jag äntligen lite tid att skriva ett ordentligt inlägg och berätta om den senaste tiden! Måste säga att jag börja falla för London mer och mer och trivs just nu hur bra som helst!
I fredags så hängde jag hela dagen med Emilia hemma hos henne. Fick se hur hon bodde och så tog vi en promenad i området. Hon bor i ett superfint hus och har en jättestor säng som jag blev riktigt avundsjuk på! Lördagen spenderades även den tillsammans med Millish. Då turistade vi lite i London och gick på den helt fantastiska Portobello Road Market! Vi hade inga pengar på oss så det blev ingen shopping, men hittade massvis med fina saker så dit kommer jag verkligen åka igen!
Söndags så var det Hillsong som gällde. Fast jag råkade komma en kvart försent då jag helt blandat ihop alla tider!

Måndags var en sån där riktigt bra dag! Jag och Emilia åkte in till Oxford street för att shoppa lite saker som vi behövde. Och tyvärr finns det ju inget som gör mig på bättre humör än lite shopping! Inte så bra när man har begränsat med tillgångar. I vilket fall som helst så avslutade vi shoppingturen med en grym lunch på spaghetti house!
Dagen fortsatte sedan med ett grymt step-pass på gymmet och efter det lite teater på The Old Vic!

Igår så var det skola som gällde. Men efter det kom fina Rebecka och Malin och hälsade på. Dom ville spana in studentboendet. Ah måste komma ihåg att ta bilder på mitt rum. Kan nog fixa det idag :) Gårdagen avslutades med ännu en underbar måltid ute. Vi åkte iväg till Leicester Square och åt på en mexicansk restaurang!

Det var nog allt som hänt på sistone. Idag är det skola som gäller för fulla muggar.
Over and out <3


Vi tog en kaffe på starbucks för att planera vart vi skulle åka i lördags!




Min underbara måltid i måndags på spaghetti house!!

Håller på att gå galen på mitt internet! Plötsligt fungerar det inte!! Speciellt på kvällarna!!!
Så nu när det funkar hinner jag inte blogga för har en lektion som börjar om en kvart som jag måste springa iväg till!
Har dock haft några underbara dagar sen sist. Mycket kvalitetstid med Emilia vilket inte kan sluta med annat än att man är lycklig!

Ska försöka uppdatera så snart som jag kan!
aaah måste springa! puss


Emilia och jag i lördags <3
Ikväll blir det nog ingen film utan två avsnitt Criminal Minds istället :)


Ikväll blir det nog ingen film utan två avsnitt Criminal Minds istället :)

Självklart hade mitt internet dött när jag kom tillbaka från teatern igårkväll! Var så peppad på att skriva och berätta om den helt OTROLIGA föreställningen vi såg... men nej.. det fick jag inte göra.
Nu har jag däremot ett fullt fungerande internet så då får man passa på :)

Igår skulle vi ju iväg och intervjua en skåderspelerska och sedan se på teater. Skåderspelerskan heter Charlotte Randle och var helt fantastisk! Så fort hon kom in i rummet så blev man bara glad på något sätt, och hon var så öppen och ärlig i intervjun helt underbart. Vi visste, eller jag visste i alla fall väldigt lite om föreställningen vi skulle få se innan vi kom dit. Men väl där fick vi redan på lite mer vilket gjorde mig så nyfiken och förväntansfull att jag höll på att spricka.

Pjäsen hette Decade och är en föreställning regisserad av Rupert Goold. Det är en "Site-specific" pjäs vilket betyder att den inte spelas på en vanlig teater, utan man väljer en plats speciellt för den pjäsen så det ska passa extra bra. De hade valt ut en helt vanlig kontorsbyggnad precis vid London bridge. Ett stort hus där flera olika företag hyr in sig och har kontor, men de fick hyra in sig i en liten del. Själva "scenen" var ett stort avlångt rum bara.. men det gjorde det möjligt för dom att bygga exakt vad dom ville för den här föreställningen, och som publik var det en otrolig upplevelse.

Det var en väldigt speciell pjäs. Den heter Decade för den handlar om de här 10 åren efter 9/11! 20 stycken internationella författare har skrivit vars en pjäs om ämnet och sedan består föreställningen av en sammansättning av alla 20 pjäser! Otroligt!
Men det som var mest fantastiskt var just hur de hade gjort hela pjäsen. Rummet som jag berättade om hade de förvandlat till restaurangen som låg högst upp i ena av de två tornen. Och man satt runt bord, precis som om man var gäst på restaurangen och skåderspelarna spelade scenerna runt och mitt bland publiken. På varje kortända av scenen hade de gjort som fönster med bilder på exakt hur utsiken från restaurangen såg ut, vilket fick en att riktigt känna det som att man var där på riktigt!

Ja det går verkligen inte att återberätta denna föreställning... det var något så unikt och fantastiskt att man måste varit där för att förstå! Alla var vi i alla fall väldigt tagna efteråt och otroligt imponerade. Nog en, eller den bästa föreställning jag någonsin sätt!



Såhär såg fönsterna ut:

Har börjat med en grej att jag kollar på en film varje kväll precis innan jag ska sova. Är inte alltid en film, men oftast är det de. Ett mysigt sätt att varva ner på och drömma sig bort lite tycker jag precis innan man ska sova :)

Här är kvällens film:

Var bara tvungen att lägga upp den här låten. Hade min spotifylista på shuffle och så kom denna låt. Den har ett väldigt speciellt minne fäst vid sig och fick mig att bli alldeles varm i magen när jag hörden den nu. Saknad och önskan att vara tillbaka i denna fina stund i somras! :) Love love


Hej hej bloggen!
Ledsen att det fortfarande är dåligt på bloggfronten men i ärlighetens namn så är mitt internet det SÄMSTA i världen! Slutar typ fungera hela tiden och är så segt att man kan tro att vi gått 10 år tillbaka i tiden!

Aja, tänkte försöka mig på ett litet inlägg i alla fall! Nu så har ännu en dag sprungit förbi. Tiden går bara snabbare och snabbare kan jag känna. Lektionen vi hade idag var ganska seg, och jag fick lite panik då jag känner att min inspirationsnivå är på typ noll. Har inga bra idéer alls. På lektionen idag så håller vi på att i grupp komma fram till ett projekt som vi vill göra. Min grupp består av ett gäng grymma människor, men trots det så kommer vi inte fram till något projekt alls! Känns som så längesen jag höll på med teater nu.. och med mitt minne som det är.... så känner jag mig helt ur mitt element. Aja det lossnar säkert snart igen! Gäller att "get back in the game" bara :)

Gårkvällen var riktigt nice! Hängde här i McLaren House till kvart över 11 ungefär. Sedan gick vi den korta biten till Ministry of Sound där festen ägde rum. När vi kom dit var det helt galet lång kö. Och inte bara en kö utan två! Sjukaste jag sett! Efter en halvtimmes köande ungefär kom jag in... och herre min vad mycket människor! Det var fullständigt smockat och efter två minuter var alla helt genomvåta av svett! Vi dansade dock på och hade roligt, men bristen på luft fick mitt huvud att kännas riktigt tungt och klockan 1 var jag heeeeelt slut! Så ja.. jag erkänner. Jag gick hem och missade Keri hilson! Skandal... men sant! Äh... tydligen sjöng hon bara 3 låtar ändå... måste ju intala mig själv att jag inte missade något!

Imorgon väntar en förhoppnigsvis riktigt bra dag. Har min favvolektion och vi ska ju åka iväg och intervjua en skåderspelerska och sedan se på pjäsen hon just nu spelar i. Tror att jag måste börja gå lite mer på teater... då kommer jag nog hitta glöden och inspirationen igen!

Nu så väntar ett nytt avsnitt att Hart of Dixie på mig! (ja jag har börjat följa fler serier) Dock har jag även lite plugg och förberedelser jag måste fixa inför intervjun imorgon. Hoppas bara internet börjar funka lite bättre så jag faktiskt KAN göra det.



Hade grymt kul igår... även om jag gick hem lite tidigt! Berättar mer lite senare men nu måste jag städa mitt rum och göra mig iordning för dagens lektioooon!

Puss

Vet inte vad det är med mig idag! Men idag har jag en sån dag då jag bara känner mig lycklig! Rent lycklig rakt igenom! Nice eftersom jag varit lite deppig på sistone!
Gick upp riktigt tidigt imorse... eller i alla fall tidigt för att vara jag. Skulle nämligen åka in till stan och få träffa min finaste Emilia klockan halv 10. Vi möttes vid Leicester Square och tog en promenad till oxford street och sedan tillbaka. Så OTROLIGT glad över att Emilia äntligen kommit hit, och ännu gladare över att hon ska vara här ett helt underbart ÅR! <3

Hade lektion klockan 1 till 4 och vet inte vad... men kände mig så himla glad när jag kom till skolan. Klassen börjar öppna sig mer för varandra och prata mer, och även om lektionen vi har på tisdagar är ganska seg så var jag riktigt pepp idag!

Nu så ska jag faktiskt hoppa in i duschen för ikväll väntar en (förhoppningvis) grym fest på Ministry of Sound. Nästan alla jag vet ska dit, det är en stor efterfest för Keri Hilson där så alla är galet taggade! Så även jag!

Måste dock bli bättre på att ta bilder igen! Vet inte varför jag slutat ta bilder nu! Skärpning på det!

Puss på er alla fina i alla fall!

Fredag är det idag men det känns som lördag eftersom jag inte har skola på fredagar! Började denna dag med ett helt dödande pass på gymmet. Sculpt & Abs med Eugene! Herre säger jag bara. Kunde i princip inte gå från gymmet efteråt för varenda muskel i min kropp värkte! Nu har jag hunnit återhämta mig, duschat och ätit lite lunch. Vad som mer händer idag vet jag inte än... Hoppas på att Lauren vaknar ur sin koma snart så kan vi kanske åka in till stan. Skulle vara trevligt. Förhoppningsvis blir det utgång ikväll också, var längesen nu så det skulle vara trevligt!

I övrigt händer det kanske inte så mkt just nu härborta. Dagarna rullar på och jag räknar ner minuterna tills Millish flyttar hit på måndag! Ska bli underbart att ha henne så nära! Behöver bästis!

Nej, nu tänkte jag städa mitt rum lite. Förstår inte hur jag lyckas stöka till det så!
Puss



Idag är det bitande kallt ute! Fick en stor chock när jag klev utanför dörren för att gå till skolan! Fastän jag hade halsduk, jeans, och två tröjor.. rätt tunna.. men ändå två så frös jag som bara den på direkten! Känns så konstigt allting just nu! Förra veckan var så otroligt varm och mysig och så PANG denna veckan så slår allt helt om! Gick runt klockan 9 på kvällen i bara shorts och en t-shirt och frös inte det minsta.. och nu är det verkligen kallt!

Men jag måste ändå säga att jag gillar höstkylan. Det är något speciellt med hösten!

Har i vilket fall som helst precis kommit hem från veckans sista (och bästa) lektion. Har en fantastisk lärare vid namn Alex som gör mina torsdagar till en fröjd. Det är ett ämne som handlar om att lära sig om de olika rollerna som finns inom teaterbranchen. Och det kommer vi göra genom att intervjua människor som jobbar inom teaterns alla delar! Sjukt spännande!
Nästa torsdag ska vi intervjua en skåderspelerska vid namn Charlotte Randle och efter det se en föreställning som hon är med i vid namn Decade! Är så taggad och ser fram emot det väldigt mkt!

Nu tror jag det är dax för litte tvättning av handdukar och lakan. Min handduk luktar inte så gott.. så kan inte direkt duscha för då kommer jag lukta värre efteråt. haha! Dax för en tvätt alltså! Så tänkte jag gå till gymmet också, mår mycket bättre efter förkylningen nu. Så hoppas på att det ska gå bra att träna idag!

Hallå kära läsare!
Idag känner jag mig så less... inget glad alls... fastän jag haft en jättebra dag i skolan.
Vaknade imorse och orkade inte ens tvätta håret, istället blev det torrschampoo och en extra lång frukost istället.
I skolan så hade jag min längsta dag idag. 11.00-15.30. Det gick bra, var första lektionen i Managment and Ethics så det var inte så svårt. Lärde dock känna några nya personer i min klass som var supertrevliga, vilket känns väldigt positivt.
Efter skolan gick jag bort till Elephant & Castle för att försöka låsa upp min iphone. Måste verkligen och VILL verkligen fixa det snarast! Klarar snart inte detta längre! Men nej, det gick inte! ÅH blir så LESS! Det enda sättet de kunde låsa upp den på gjorde att allt på hela telefonen skulle försvinna! Och nej, det är jag inte så sugen på! Skit!

Nu väntar jag på att en klasskompis ska smsa för jag tänkte åka in till Oxford street och se om dom kan låsa upp min telefon där... och hon skulle köpa joggingskor, så då kunde vi slå två flugor i en smäll!

Nej hörrni, detta blev inget roligt inlägg! Det är nog bäst jag slutar skriva och blir lite mer pepp istället!

Hallå bloggen! Förlåt för sånt katastrofdåligt bloggande på sistone. Har varit lite busy och tagit ett blogguppehåll. Men nu är jag tillbaka!
Var över en vecka sen jag bloggade sist nu och visst har det hänt en hel del sen dess! Har hunnit utforska London en hel del sen dess! Bland annat var jag och såg musikalen "The Lion King" i fredags. Den var helt otrolig vill jag lova.
Har promenerat en massa i alla underbara parker här i London också! Dock har jag varit riktigt dålig på att ta bilder. Men det har varit en sån vacker vecka i London! Vi har haft riktig värmebölja, nog det sjukaste jag varit med om. Plötsligt en morgon var det strålande sol och minst 20 grader i skuggan. Hela staden blev full av liv och alla människor trängdes på gräset i parkerna. Samtidigt som jag satte på mig shortsen och klänningarna igen så började löven falla allt mer från träden.. Fantastiska kontrast! Underbart!

Skolan har jag också hunnit börja. Dock kan jag inte direkt påstå att jag har ett särskilt ansträngande schema! Går bara i skolan tisdag, onsdag och torsdag. Har dessutom bara heldag i skolan på onsdagar.. tisdagar och torsdagar har jag bara 1 lektion, på 3 timmar. Så jag klagar inte än så länge! haha!
Fast bara för jag inte är så mycket i skolan så betyder det inte att jag inte har något att göra. För mer än 50% av kursen ska studeras in själv, så det blir till att plugga på fritiden och inte slappa! Men det gillas!

Nu ska jag om 1 timme sprina iväg till veckans första lektion. The Art Management Framework med Philip Sanderson. Det är den svåraste av mina klasser, den mest akademiska det vill säga. Har haft mycket att läsa inför dagens lektion. Tror dock att även om det är ganska mycket jobbig fancy text att läsa är det en väldigt viktig och bra kurs som jag borde ta vara på!

Övrigt då... ja jag har ju hunnit bli sjuk också! AAAh! Så otroligt IRRITERANDE! Vaknade måndag morgon med så ont i halsen att det var löjligt! Det kom från ingenstans! Så har haft världens förkylning en vecka nu.... men det är på bättringsvägen i alla fall :)

Nu ska jag förbereda mig för lite skola!
Puss och kram

Bild från när jag var på The Lion King i fredags


Mitt schema