Bästa vänner är det som gör livet värt att leva!!

Jag gråter inte för jag vet att vi snart ses igen! Men min själ är aldrig hel när ni inte är där!

Kärleken är obeskrivlig, älskar er oändligt och förevigt!

You make me who I am!

<3

Min dator har slutat att fungera normalt !!!!!!!
Min dator är mitt allt, min bebis, min älskling.. MITT LIV!!

Och nu är det något fel med ljudkortet.. om det är de enda!!

åååå, den fungerade normalt imorse och nu är allt baajs :(

Aja.. det var det roligaste inlägget jag kunde åstakomma just nu!
Ska sticka iväg och försöka få my baby fixad nu!

ciaaaao
:(
sorry, dåligt med uppdateringen!! Just nu är jag super mega trött och önskar jag bara kunde trycka på en knapp så jag somnade på en gång! Men självklart går inte det!

Lovar att bättre inlägg kommer komma, förhoppningsvis imorgon! Så länge kan jag bara berätta att jag idag har börjat på nivå A2 i skolan! Våra lärare sa att första kapitlet var repetition från andra boken.. men jag fattar nada så det verkar inte så lovande! hahahaha!!! Äh.. det löser sig nog :)

Kan knappt fatta hur dagarna rinner förbi här! Nu har det gått mer än två veckor redan! Saknar människor därhemma självklart men trivs så bra med att vara här! Ja det räcker med att vädret är underbart så trivs jag... höhö! Idag har det varit jättevarmt ute! typ 25 grader i skuggan! Lite jobbigt att jag satte på mig jeans imorse då för jag trodde det skulle bli lite kyligt, och jag hann inte raka benen imorse för jag försov mig lite... så hela dagen har jag svettats som en gris!

Imorgon ska mormor och morfar hämta upp mig efter skolan så det kommer nog bli en supermysig dag hemma hos dom imorgon! På lördag kommer även mina fina kusiner hit vilket jag ser fram emot väldigt mkt!

Ja.. livet rullar vidare här i södra spanien! Hoppas det rullar på lika bra därhemma!!

God natt sverige, sleep tight!!
Lots of love <3


hahahahaha här kommer en väldigt dålig bild, men dock ändå en bild på byxdressen jag berättade om!
Bilden är inte tagen i mitt rum... just so you know ;)

Nej nu ska jag sooova!
Idag har jag spenderat hela dagen tillsammans med fina Frida (från min klass)! Vi har strosat runt i Marbella, shoppat lite, ätit lite burger king (hahaha), ätit glass och spanat på snygga killar som råkade jobba precis där vi satte oss för att äta vår glass!! haha!

Nej allt som allt har det varit en väldigt bra dag!
I'm happy happy :)

<3


vackra vän !


glad Klockare i Marbella !!

Har köpt en galet snygg byxdress idag! Ska visa den så fort jag får tid!
Tänkte även jag skulle lägga upp lite bilder på hur jag bor och så, men allt i sinnom tid !!!

PÖSSSS
Här är ett klipp på mig när jag är 4 år i Spanien och dansar och sjunger till min favoritmusikal "The sound of music"! Hade sett filmen så många gånger att jag visste precis hur dom gjorde och hade några bitar som var mina favoriter.. som ma ganska tydligt ser.. eftersom jag bara dansar med till dom! haha!



Åh hallå hallå kära vänner och bekanta... och icke bekanta om det finns några såna som läser också!!

Nu har jag precis kommt hem från skolan och från en fin fin lunch med mormor och morfar! Skolan idag har varit alldeles perfekt!! För det första kan jag ju börja med att berätta om gårdagens prov! Var lite nervös när vi skulle sätta igång.. och det kändes inte så jättebra när jag var klar... men ändå helt okej! Idag så började dagen med att vi fick tillbaka våra prov och skulle rätta dom tillsammans! Totalt fick jag 131 poäng av 151!! Det är jag gryyymt nöjd med och hade faktiskt 3e högst poäng i klassen tillsammans med Julia!!! Så redan där började dagen väldigt bra! Sedan fortsatte alla lektioner med bara massa roliga saker! För två personer var det deras sista dag i klassen, så då hade dom köpt med sig kakor och Julia från ryssland hade bakat en äppelkaka!! Så mysigt, och alla var på så glatt humör! Hela resten av dagen spenderade vi med att skratta, skämta, prata och leka!! I love school!! haha!

Efter skolan så hämtade mormor och morfar mig för vi skulle äta lunch tillsammans! Jag fick välja plats och valde Puerto Banus som jag ännu inte hade besökt! Italiensk mat och en underbar pastarätt bestämde jag mig för! Nu sitter jag här i mitt rum galet mätt som vanligt och tror jag ska sticka ut på en lång powerwalk med Lajka (mamman till valparna)!

Ikväll så ska jag, Maria Victoria, mormor och morfar och äta på Les Roche! Det är den skolan som Maria Victoria jobbar på, och ikväll så har eleverna en examen som går ut på att de liksom ska skapa en egen restaurang i princip! Ja, det ska bli väldigt kul och spännande i alla fall!

Sorry för den dåliga uppdateringen igår! Hade stora besvär med ett öra som var totallt igenproppat igår!! Kunde inte höra ett ljud med vänster öra och det är absolut det värsta jag vet när det händer! Men Maria Victoria räddade mig på kvällen med att köpa en sån... ja vad ska man kalla det... blåsa.. så jag kunde fixa bort allting!! Så otroligt galet glad blev jag när jag väl kunde höra igen!!!

För övrigt tyckte jag jag var duktig igår! Stack på en 40 min lång joggingtur med Lajka! Hon blev hur glad som helst över att få komma ut och springa!! Öronen rakt upp och så hoppade hon omkring! Världens finaste hund <3

Nej.. nu ska jag gå och hitta på något kul denna eftermiddag!!
Men just nu är jag en väldigt lycklig själ i spanien i alla fall!!

PUSS OCH KRAM ALLA FINA UNDERBARA !! <3


En bild på mig imorse innan min första lektion började!
Grattis finaste Hannah Holmström som fyller 5 idag!! :)
Jaaa.. men då har jag återvänt! Och överlevt för den delen!! höhö!

Om jag ska vara ärlig så tyckte jag Padel var riktigt riktigt kul! Inte helt lätt, men så dålig var jag faktiskt inte!! Lyckades i alla fall träffa bollen de flesta gångerna!! Riktigt skönt var det att vara ute i friska luften lite också!
Fast nu ligger jag efter med pluggandet så det blir en snabb dusch och sedan plugg plugg plugg!!

Det stora provet väntar ju imorgon!! AAAHHH!!! Har verkligen inte pluggat tillräckligt för det där provet.. men hoppas att jag ska klara mig ändå!

Nej, nu kan jag inte fortsätta skriva här,

Så God natt <3


Padel äger !!!
Jag har helt glömt att skriva detta lite tidigare!! Men min älskade fina underbara vackra kusin Anna har FÖRLOVAT sig med sin fiiina fiinaste Björn!!! THEY ARE GETTING MAAARRRIED!!!
(och bäst av allt, jag är med på ett hörn .. hihihihi)

Är så otroligt överlycklig för deras skull! Två av de mest fantastiska människorna jag känner! Anna har alltid varit som en storasyster för mig och att se hur lycklig hon är tillsammans med Björn gör mig såå glad!! Jag vet att de två kommer få ett alldeles fantastiskt och underbart liv tillsammans! I can't waaaiiiit for the wedding!!!!

Grattis Grattis Grattis igen !!

I love you


<3
hahaha jaaa kära vänner! Nu har jag precis gått med på att följa med Maria Victorias pojkvän för att spela PADEL!! Har absolut ingen aning om hur man spelar eller i princip vad det är! Satt och googlade det precis, och det verkar inte som att jag har en lätt match framför mig! När jag såg vad padel innebar så kände jag inte riktigt att det skrek ut Maria! hahaha!
But i will try! Lovar att berätta om jag överlevde och inte dog för jag fick en stenhård padel-boll i huvudet!

Adiooooos!

OBS: notis till dig själv! Tänk dig för innan du skriver saker offentligt! Kan vara smart att inte låta grodor hoppa ur munnen som man inte kan stå för sen !!! Men ja, notis till mig själv! sry Julieee-a!!

Nej men MOT PADELN alltså!!

Det där är såå jag i framtiden! Blivande padel-proffs!! yeeeeh!


Oh yeah.. ingen ironi härifrån !!
Jaha kääära vänner! Idag var det sista dagen på ferian här i San Pedro! Som ni vet så började jag med att sova till 11, underbart! Sedan duschade jag och tog det lugnt på förmiddagen för Maria Victoria var och lämnade sin bil på verkstaden och jag tänkte att jag skulle vänta och fixa mig tills hon kom tillbaka! Men ovanligt nog (not) så tog det mycket längre tid än planerat, så plötsligt ringde det på dörren och där stod Celia och Antonio och var redo att ge sig iväg till Ferian för att titta på en proccession (eller vad det heter)!

Så då fick jag lite eld i baken och fixade mig på typ 20 minuter!! Inte illa inte illa skulle jag vilja säga ;) höhö!
Sedan bar det iväg till kyrkan för att se på en proccession med helgonet San Pedro! Vi hann precis se när "han" kom tillbaka till kyrkan och dom bar in honom i kyrkan!

När det var klart begav vi oss till en bar och åt och åt och åt och åt! (En av killarna som jobbade där var gaaalet snygg kan jag tillägga!! höhöhö)! Efter att ha ätit i typ 3 timmar började vi röra oss mot ferian igen! Där var vi sedan till de stängde klockan 8! Påvägen hemåt så plockade vi upp lite kinamat och nu så har jag precis gjort klart lite läxor!

Mycket bra dag och imorgon är det dax för skola igen!! Bara att tagga till!! Fast imorgon är en viktig dag, för det är dagen innan det stooora provet på torsdag! Så imorgon gäller det att jag har öronen riktigt spetsade och hänger med!! Måste verkligen klara detta provet!!!

Nope, nu ska jag kolla vidare på lite tv med Celia, och sen så blir det nog ett kapitel av Mr Potter innan jag ska sova ;)

Naaatttiiii <3


jag idag... efter duschen! Ni kan ju jämföra med bilden i föregående inlägg om ni vill !!! hahahah!!!


Vi var på proccession... gaaah vet verkligen inte hur det stavas !!!!


Helgonet !!



Today i have nooo school !!! :) höhöhöh, helgdag här i San Pedro vilket betyder att jag har ledigt från skolan också!!! höhöhöhöhö

Därför sov jag till klockan 11 idag! Så nu är jag piggare än på länge, och känner mig väldigt glad idag också!!!
Bara därför bjuder jag på dena bild.... den vackraste bilden ni någonsin sett :D

PÖSSSS

 
Som sagt så firade vi födelsedag igår!!! :) Det blev en lång och intensiv dag! Först så var det födelsedagsfrukost som ni vet, efter det fixade vi oss på äkta spanskt vis och begav oss in till ferian för att äta lunch tillsammans med hela familjen! Efter det dansade vi loss ordentligt på ferian ända tills feria del dia stängde klockan 8! Då begav vi oss till min favoritrestaurang i hela världen "Alfredos" för att äta middag! Slutligen blev jag så trött att jag nästan inte kunde hålla ögonen öppna, så då åkte vi hem och jag var hemma runt 12.. halv 1 tiden!

Hade otroligt roligt igår!! En underbar dag... trots att jag kände mig vääldigt överklädd! Eller alltså.. ja som svensk är man ju inte direkt van vid att gå runt en hel dag i den utstyrseln som jag hade igår :P Men ja.. det var kul!! haha!


Födelsedagslunch













IDAG FYLLER MARIA VICTORIA ÅR!!! :D:D
Det ska firas ordentligt.. och vi började med en födelsedagsfrukost!!


Brukar inte gilla tårta... men denna var vääldigt god faktiskt!!
Det är inte grädde på.. utan MARÄNG!!! :D:D

höhö!!

Grattis Maria <3

Mkt bra dag igår!! Slappade heela förmiddagen.. eller ja.. ända fram till 4 om jag ska vara ärlig :P Sedan så bar det av till ferian! Var där ända till halv 9 ungefär.. sedan gick vi hem en snabbis för jag skulle byta kläder. När det var klart begav vi oss åter in till stan, stannade till vid en bar för att möta upp Maria Victorias vänner. Men då ringde Victoria och sa att hon redan (21.30) hade tagit plats vid scenen och fått ett bord längst fram inför konserten med Andy y Lucas som skulle vara senare på kvällen! På ferian så är det ofta gratiskonserter som alla kan gå på, och det var lite kul att just Andy y Lucas skulle spela här. Jag känner inte till så många spanska artister, men just den gruppen har jag faktiskt lyssnat en hel del på.. så det var kul!

Påvägen till Victoria för att hålla henne lite sällskap så köpte vi lite middag. Vi köpte bakad potatis, helt galet gott var det! En gigantisk potatis med majonäs, ost, oliver, rivna morrötter och kycklingkebab kött!! MUUUMMMAAA!!
Hela familjen skulle samlas för att se på konserten. Det var båda mina gudföräldrar och alla deras 3 barn.. och jag då! Supermysigt!

Konserten var väldigt bra tycker jag!! Den började ca 00.15 och slutade ungefär 02.00! När den var slut så åkte vi en karusell.. haha så sjukt kul! Båda mina gudföräldrar åkte! Galet :) Ja... sen så gick vi lite mer på ferian.. haha och slutligen (!!!!) kom vi hem vid ca 03.30.. 04.00!!!

Lång dag... men rolig var den :D


Som utlovat... my dress!




Feria del dia !!


Påväg till konserten med världens godaste bakad potatis !!!


Konserten, Andy y Lucas !

Först: duscha och locka hela håret..



Sen: smink, uppsättning och påklädning...





Slutligen redo för feria !! :)

Invigning och kröning av "la reina" och "las damas" (drottningen och damerna)
Hela staden samlas på torget framför kyrkan för invigningen!




En känd spansk skådespelare håller ett invigningstal


En av damerna till "la reina infantil" får sitt band! (det är "barnens drottning"


En av damerna till "la reina juvenil"! (det betyder "de ungas drottning" typ)


la reina infantil blir krönt


la reina juvenil blir krönt! (man får sin krona av föregående års drottning, det är i det här fallet hon i röd klänning)


typisk meny på ferian


Här ser ni två spett Pinchitos och två mackor som heter Montaditos! Gryymt gott!

Dag 2 på ferian!
En parad åker genom staden, med drottningarna och damerna på flak och sedan en massa andra flak och bilar som kommer bakom! Fick en gryyym studentenkänsla när jag såg alla flak och alla människor som festade på flaken!














Studentenkänsla ?!?!?!?!?!??!?!?!















Många många människor klär upp sig i sina traditionella spanska klänningar! Det finns två sorters feria, "feria del dia" och "feria de noche". Det betyder feria på dagen och natten och det är liksom två omgångar fest varje dag. Först på dagen från dagen någon gång fram till 8. Sedan är det "paus" innan ferian på natten börjar vid ungefär 11.

Jag har tagit med mig min flamencoklänning från Sverige för att ha på mig. Tror att det blir idag och imorgon som jag klär upp mig... men får se lite. Beror på vad vi ska göra och så... men det skulle vara kul! Det är ju inte så ofta man får chansen att använda en sån klänning! Lovar att lägga upp bilder på hur min ser ut efter att jag har haft på mig den!

Nej, nu ska jag gå och äta frukost! Så skönt med lördag!!! Önskar jag kunde lägga mig ute och sola, för det är över 30 grader i solen... men men, dumma borrelia!

Hoppas din dag blir fin :) <3
sitter och saknar dagarna med er! saknar tiden tillsammans, alla galenskaper alla påhitt! saknar skratten och gemenskapen! saknar glädjen och tårarna! saknar trötta ansikten och sega mornar! saknar dumma lärare och konstiga uppgifter! saknar långa dagar i ert sällskap! saknar långsamma repetitioner och tjafs! saknar förtroendet och hemlisarna! saknar skitsnacket och skvallret! saknar luncherna och turerna till kebaben! saknar underbara lärare och ännu mer underbara teaterdagar! saknar svarta golv och svarta draperier! saknar smutsigt hår och omaka strumpor!

saknar känslan att tillhöra er

saknar kramarna, massagerna, övningarna, skriken, sången, TEATERN!

saknar att träffa er varje måndag morgon

Ingenting kommer någonsin ta ifrån mig lyckan av 3 år tillsammans med er! Ingenting kommer någonsin kunna minska min kärlek till er... varenda en av er! Ingenting kommer kunna ersätta det vi hade i mina ögon! Ingenting kommer kunna ersätta de minnen vi har!

för mig gör det ont.. men det är lycka att tänka tillbaka på vår tid! För ingenting kommer någonsin vara likt det vi hade!

för mig var det perfekt


Jaha kära vänner! Då var det alltså så... jag har borrelia! Upptäckte först en röd ring på mitt ben första dagen i barcelona! Trodde dock inte att det var något farligt eftersom jag inte på något sätt mått dåligt... och jag trodde man mådde väldigt dåligt när man hade borrelia! Men det gör man tydligen inte.. man kan uppleva trötthet och huvudvärk och så vidare! Kan dock verkligen erkänna att jag kännt mig extra trött på sistone och inte riktigt förstått varför.. men nu vet vi ju det!

Behandlingen är pencillin i 2 veckor... vilket betyder att jag inte får sola på två veckor !!! KATASTROF !!! Roligt att sitta inomhus och trycka när det är 30 grader ute och det enda jag vill är kasta mig ut i solen och bättra på brännan! Så mycket solbränna blev det av denna resan! Bajs bajs bajs borrelia !!!!!

Well well, idag så har ferian som sagt börjat här i San Pedro! Det är stooor fest, men vet inte om vi ska gå ut idag! Imorgon ska jag i alla fall och se på en parad, äta gott och antagligen fira ordentligt :)

Kommer inte på något annat roligt och sklriva just nu så därför sätter jag punkt där :P

adioooos

hm, ferian börjar visst imorgon :P
oooops.. hahaha :P

(fast skönt)

Hann verkligen inte blogga igår! Sorry! Spenderade precis hela dagen hos mormor och morfar! Hade ju som sagt planerat in en heldag vid poolen med en massa solande... men tyvärr gick solen och gömde sig efter bara typ 1 timme! Så det blev nästan inget med det! Istället så la jag mig och läste Harry Potter i en soffa på terassen med min handduk som filt! Fast det var rätt mysigt det också!

På kvällen så gick jag, mormor och morfar ut ensamma och åt på restaurang! Jag fick äran att bestämma varit vi skulle äta, och trots att jag sällan låter chansen passera att äta på min favoritrestaurang "Alfredos" så kände jag för lite fisk så det blev en annan favorit "chinales" istället! Där åt vi alla tre tills vi nästan sprack.. som alla andra himla dagar hittills här!

Jag tror verkligen inte jag ljuger om jag säger att jag gått upp 1 kg om dagen än så länge!! hehe nää kanske inte.. men detta är ändå inte okej! Spansk mat är FÖÖÖÖR god! Klarar inte dettttaaa!!

Idag då... jo idag var alltså andra dagen i skolan! Eftersom vi inte hunnit kolla upp busstider än så fick jag skjuts av Maria Victoria till skolan... men hon börjar sitt jobb lite tidigare än min skola börjar så jag var där i väldigt god tid idag! Skolan var rolig andra dagen också! Tycker mina lärare är hur bra som helst vilket självklart bidrar till att mina lektioner är grymma! Däremot är min klass nu lite komisk! Alla är så otroligt olika.. men det funkar bra!
Var dock en till svensk tjej där idag! Hon var iväg över helgen, så därför hon inte var där i måndags.. för hon har gått i klassen länge!

Påvägen hem skulle jag ta bussen för första gången! Det började lite sådär med att jag inte hittade en busshållplats och gick i typ 30 minuter för att hitta en. När jag väl gjorde det så fick jag vänta ytterligare 30 minuter på att rätt buss skulle komma och sedan ytterligare 30 minuter tills jag slutligen var hemma!

Väl hemma så har jag sovit ett tag i soffan som vanligt! Vad som händer resten av kvällen nu har jag ingen aning om faktiskt! Ferian här i San Pedro börjar idag, så kanske går vi ut och partajar ikväll... fast orkar man verkligen det?!

Det lär väl visa sig :)


Det var inte många timmar jag kunde njuta av att stekas i solen igår tyvärr :/


mormor och morfars hus <3

Jahapp, då har man klarat av den första dagen i skolan! Skrev ju i förra inlägget att jag hoppades på en riktig god natts sömn... men ja det fick jag självklart inte! Igår kunde jag absolut inte somna! Fastän jag var supertrött klockan 11! Istället låg jag och vände och vred på mig till klockan 03.30 på natten! KUUUL! Var tvungen att gå upp halv 8 också för jag skulle hinna till skolan!

Som vanligt här i spanien så var vi sent iväg till skolan! Svensk som jag är höll jag på och döööö när Maria Victoria aldrig blev klar och jag stod och tryckte vid dörren för att vi skulle kunna köra iväg så fort som möjligt! Reslutatet för dagen blev en 10 minuter försening från huset men trots allt anlände jag i tid till skolan! Usch tycker verkligen inte det är okej att komma försent till saker! Gör mig grymt stressad... och visst må jag kanske inte vara en sån som är ute särskilt lång tid i förväg till saker... men det är väldigt väldigt sällan jag kommer sent! Prick i tid.. visst.. men sent... SÄÄLLLAAAAANNN!! Och det är sanningen!!!

I vilket fall som helst så fick jag först göra ett språkprov på skolan för att de skulle se vilken nivå jag var på! Det bestod av en massa frågor och påståenden, så skulle man ringa in A, B eller C, det alternativ man trodde var rätt. Ju fler frågor man svarade på desto svårare blev dom! Jag svarade på nästan hälften, men sen så kunde jag inte fler.. och kände det var onödigt att chansa.. vill ju lära mig så mycket som möjligt av det jag inte kan på skolan i alla fall!

Hamnade efter testet i slutet på nivå 1! Har ett kapitel kvar i bok 1 och sedan om det var på måndag skulle jag få börja på nivå 2! Fråga mig inte hur många nivåer som finns för det har jag ingen aning om :P

Det roliga var att när jag satt och gjorde provet så hade rummet jag satt i en vägg som var av glas. På andra sidan var ett klassrum, och medans jag gjorde provet så började det en lektion därinne! Satt och smykikade lite på vilken typ av elever det var och nästan alla var i min ålder! Hoppas jag hamnar i en liknande klass tänkte jag...
men sån tur hade jag att det var exakt den klassen jag hamnade i! Visst var det lite pinsamt att komma in som helt ny i ett rum med redan 7 personer som alla gått i denna klass tillsammans i minst 3 veckor!
Fast alla var snälla så jag kände att jag snabbt kunde komma in i gruppen!

De som går i min klass är en kille från Schweitz, en tjej från England, en tjej från Ryssland, 3 tjejer från Norge och en från SVERIGE :P hehe

Har två lektioner och två lärare om dagen. Jag börjar klockan 09.30 och slutar 13.30! Grymma tider, eller hur?! :)
Har grymt bra lärare och idag hade vi en väldigt rolig lektion! Lite kul är det dock att det är helgdag här i spanien imorgon vilket betyder att jag är ledig från skolan! Men det gör mig inget, för jag har planerat in en dag vid min mormor och morfars pool om det är sol ute... vilket det KOMMER VARA!! :D

Efter skolan så åt jag lunch tillsammans med den andra svenska tjejen och en av de norska tjejerna! Mysigt var det och båda två är väldigt trevliga!

Väl hemma däckade jag en stund på soffan, med tanke på mina 4 timmars sömn på natten! Fast blev väckt av Maria Victoria som undrade om jag ville följa med och visa upp hundvalparna för hennes kolleger på hennes jobb!

När det var klart så kom vi hem och började direkt laga mat, för nu ikväll så har vi haft mormor, morfar, mina gudföräldrar och Maria Victorias pojkvän över på middag! Har ännu en gång ätit aaalllldeles för mycket och sitter just nu här och känner mig lika stor som en elefant! Men men.. ska nog börja träna pilates här så då får jag arbeta bort lite av fettet!

Jaha.. nu har jag verkligen skrivit ett långt inlägg, och detta trots att jag är så trött att jag tror jag ska dö just nu :P

Naatttttiiii <3













Mina bääbisar <3

Nu mina kära vänner ska jag gå och lägga mig för ikväll! Ute har det börjat regna igen och det hörs ordentligt genom mitt öppna fönster!
Imorgon är det dax för första dagen i skolan! Känns inte som att jag faktiskt ska dit imorgon, men det ska jag! Bara att börja vänja sig vid att gå upp tidigt och plugga igen! Känner mig inte jättenervös just nu.. fast jag vet att jag kommer bli det! Hoppas verkligen på att jag kan somna ordentligt ikväll så jag känner mig utvilad imorgonbitti!

Tittade precis på fredagens avsnitt av Idol på tv4 play! Tycker faktiskt helt ärligt att det lyckats bli en riktigt bra grupp med idoler iår! Brukar inte gilla svenska idol så jättemycket men nu finns det flera stycker som jag redan tycker är riktigt bra! Gillade Sassa som blev utröstad mer än jag gillar Linda dock.. så det var lite synd att hon åkte ut! Men heja svenska idol... riktigt bra och kul program har det blivit!!

Nej nu väntar min Harry Potter bok!

Natttiii <3


diggar svenska juryn också :)
Sådär ja, då har jag fixat ett spanskt nummer! Som sagt så kommer jag inte använda min vanliga svenska telefon här i spanien för det är för dyrt! Så om du måste nå mig per telefon är det detta nummer som gäller framöver:

0034633117334

pööössss

(du kan ju också adda mig på skype... m.klockare heter jag dääär!!!)





















Hemma igen !!


Det var galet varmt ute! Minst 20 grader i skuggan! Säkert lite mer! Helt underbart!

Idag är jag riktigt seg och trött faktiskt! Gick upp halv 9 imorse för vi skulle iväg och äta churros till frukost :) Det var riktigt längesen jag åt det nu och det var riktigt riktigt gott! Sedan promenerade vi lite i den lilla byn som churrerian låg i. Det var en liten by alldeles bredvid där vi bor!

Efter det så bar det av hemåt igen och resten av dagen har jag och Maria Victoria spenderat med att lösa problemet: Maria + bil... Det är helt omöjligt för mig att fixa bil här typ! Och jag behöver verkligen en bil så jag kan ta mig till ställlen! Annars kommer jag bli väldigt isolerad och beroende av alla andra att de kan köra mig till ställen och så! Hoppas på att vi på något sätt kan lösa det men just nu känns det hopplöst!

Usch nej, har precis tryckt i mig lite rester från gårdagens megalunch och lite chips på det... så nu känner jag mig ännu segare än innan! Det är fint väder ute idag så nu tänker jag sätta på mig gympaskorna och gå en promenad!
Hurtigt!!! Väldigt ovanligt för att vara jag :)

haha!


gott med churros och riktig tjock god varm choklad !! :)

Hemkommen efter en UNDERBAR lunch hos min lilla mormor och morfar! Egentligen borde det inte vara lagligt att kalla det lunch för det blev en tvårätters mördarmiddag! Som alltid åt jag tills jag bokstavligen trodde att min kropp skulle explodera! Men galet gott var det vill jag lova! Något som också kändes väldigt underbart var det faktum att nästan hela lunchen bestod av samtal på spanska (eftersom varken mina gudföräldrar eller maria victorias pojkvän kan någon svenska) och jag förstod säkert 90% av samtalen!! Kändes grymt! Bra start på denna resa skulle jag vilja säga!

Dock var det väldigt sorgligt när mormor och morfar berättade att de nu ska sälja sitt hus här i spanien! Jag har vetat om det ett tag, men det var första gången mina gudföräldrar fick reda på det! Victoria började gråta och då gjorde självklart jag det också! Helt galet att tänka sig att några andra kommer bo i vårt hus?! Huset som min mormor och morfar byggt från scratch och som de sedan bott i i 38 år!!!!! Älskar det huset så otroligt mycket! Sorligt sorgligt... men alla visste att de skulle ske förr eller senare! Men det gör det inte enklare eller roligare för det!

I bilen från mormor och morfar satt jag och tänkte på hur mycket jag älskar att vara här! Det går nog inte att beskriva tillräckligt med ord! Detta är min absoluta favoritplats på jorden och jag njuter varenda sekund jag får vara här! Känner mig så löjligt lycklig lottad! Vill aldrig åka härifrån!

Sitter just nu och lyssnar på min favoritspellista på spotify (min kusin Matildas spellista) och all reklam och allt är på spanska! weird!

Nej nu ska jag fortsätta rensa min dator! Den börjar bli lite full så jag tänkte det var dax att rensa upp bland alla filer!

Hörs snart igen <3


haha vilken läskig min !!

Sådär ja !! Då vaknade jag precis! Det är så otroligt lätt att sova bort hela dagarna här i spanien! Man har nämligen... vad ska man kalla det... persienner, fast mycket tjockare... som totalt mörklägger rummen man sover i! Sen så är det regn här idag också så det finns ingen sol som kan smyga sig igenom superpersiennerna!

Wow, känner att detta inlägg blir lite osamanhängande! Är fortfarande inte riktigt vaken tror jag :P

Nu ska jag äta lite frukost och sedan hoppa in i duschen innan det är dax för lunch hos mormor och morfar! hhhm.. ska kanske strunta i frukost eftersom jag sov så länge :P

ah well!
hörs senare :)


Jag just nu, tummen upp :D
Såååå, nu har nästan dag 1 kommit till sitt slut! Kan fortfarande inte riktigt förstå att jag faktiskt är i Spanien och att jag ska få vara här i 10 veckor.. minst!!!

Denna dag började väldigt tidigt! Klockan ringde klockan 03.00 och jag förstod inte vad det var som hände! Helt förvirrad lyckades jag tillslut förstå att det var mitt alarm som tjöt och fick det att sluta! Sedan klev jag upp och mådde helt illa för det var så tidigt! På något sätt fick jag i alla fall på mig kläder, lyckades stänga mina väskor och med min pappis hjälp bära ner allt till taxin som väntade!

Klockan 04.00 var jag framme på Arlanda! Checkade in mina väskor och hade bajsiga 2 kg övervikt och fick därför paya 140 kr! Sedan var det bara att vänta på att planet skulle gå klockan 06.00!

När jag väl klev på planet så inser jag när jag börjar närma mig min plats att min rad är den enda raden som inte har ett FÖNSTER!! Jag sitter alltså längst inte och mot en VÄGG!! INGET FÖNSTER! Det var nog helt ärligt det läskigaste jag varit med om! Åka flygplan utan möjligheten att på något sätt se ut lite... fick spana över gången om jag skulle skymta molnen! Ännu mer iriiterande var ungarna som självklart lyckades hamna bakom mig! Hela planet var fullt av pensionärer men självklart lyckades jag hamna framför den enda barnfamiljen! Tjejen som satt bakom var nog i 6 års åldern och tyckte att det var allra roligast när hon sparkade så hårt hon kunde in i ryggen på mitt säte! Väldigt kul för mig som var helt yr av trötthet vid det laget! Tillslut orkade jag inte mer och däckade på planet ändå... och sov hela flygresan på 4 tim!

Väl framme i Malaga så hade dom öppnat den nya flygplatsen! Fick en liten chock när jag klev ur flygplanet! Malagas flygplats är den flygplats i världen som jag kan utan och innan.. och nu hamnade jag plötsligt i ett gigantiskt nytt glashus typ! Det roligaste med den nya flygplatsen är dock att det i princip är en KOPIA av Barcelonas flygplats! Påväg mot väskbanden undrade jag nästan om jag inte hade hamnat där istället!
Väntade på mina väskor i 40 minuter! Väldigt kul! Trodde att en av mina väskor kommit bort.. för det var den SISTA väskan att komma ut!! Och då hade bandet haft väskpaus i typ 10 min!! Paniken inombords var inte okej!

Sedan var det äntligen dax att gå ut och möta Maria Victoria och hennes pojkvän som skulle hämta upp mig på flygplatsen!
Mitt första stopp i spanien den här gången blev sedan Ikea! Lite komiskt! Maria Victoria hade en sak som hon skulle lämna tillbaka och så skulle hennes pojkvän köpa någon skrivbordssak! Det var väldigt kul att gå på ikea i spanien faktiskt! Så roligt att se allt svenskt och en massa spanjorer som köper det! Kulturkrock på hög nivå skulle jag vilja säga :)

Efter Ikea så bar det dock av till San Pedro! Satt och njöt av usikten och värmen i bilen! Kände mig så lycklig över att vara framme! Väl hemma hos Maria Victoria fick jag träffa de tre sötaste hundvalparna någonsin och även packa upp alla mina 1000000 saker jag tagit med mig!

Och sen efter en god lunch så fullständigt däckade jag i min säng och var medvetslös i 3 timmar !

Nu på kvällen så har min gudmor kommit förbi och så har vi ätit en liten liten middag! Trots min långa siesta så är jag redan trött igen så nu ska jag faktiskt gå och lägga mig !!

Imorgon väntar lunch hos min mormor och morfar och vad mer dagen för med sig lär väl visa sig!

Godnatt godnatt, buenas noche!
<3

Blir inget långt inlägg alls just nu! Är nämligen så trött att jag håller på att gå sönder! Lovar ett långt och detaljerat inlägg lite senare när jag vaknat igen... men just nu så låter jag det räcka med att säga att jag är framme! Det är VARMT och underbart! Möttes av tre hundvalpar när jag kom genom dörren och har redan hunnit med en sväng på Ikea!

Som sagt ett bättre inlägg kommer senare!
Då ska jag dela med mig av min irriterande flygresa också :)

<3
Nu har jag precis kommit hem efter att ha sagt hejdå till mina tre bästa vänner! Skönt att alla 4 var samlade en sista gång ikväll... antagligen kommer vi inte ses på väääldigt lång tid!! Konstigt!! Känns helt overkligt! När jag kommer tillbaka från spanien, vilket jag förmodligen gör om 10 veckor så kommer Nathalie BO på Gran Canaria !! SJUKT!!

Kan fortfarande inte förstå att jag faktiskt SKA åka! Och inte nog med att jag ska åka.. jag ska åka om 5 och en halv timme! För då kommer min taxi som ska ta mig till Arlanda!

Usch kommer sakna alla underbara människor i denna stad!
Nästa gång vi hörs är jag nog i underbara Spanien !!

(och juste, GRATTTIS till min lilla kusin som fyller år idag!!!! <3<3<3<3)

Nej nu måste jag packa klaart!
Hasta pronto <3




Mina älsklingar !!! Kommer sakna er såååå mycket !!!
Älskar er <3
hade heela 11 besökare på min blogg igår!! Shit, jag är verkligen mer eller mindre tillhörande kändiselitbloggarna nu!!

hahaha!

Jag är så lycklig! Detta tack vare MAAAALIN och AAANTON som gjorde min sista riktiga kväll i denna stad alldeles UNDERBAR! Älskar er!

Och nu ska jag verkligen SOVA!

Natti <3



höhö !

Fann precis detta meddelande gömt på min mobil: Du är verkligen helt otrolig Maria! Glöm aldrig att du är så otroligt fin och värdefull! Du är bäst! Massa kärlek, linda! TACK LINDA!! LOVE <3

Har haft en jättemysig kväll med mina teatertjejer! Middag på bästa vapiano och härligt tjejsnack.. Kan det bli bättre? Dock är jag lite sur på att jag drack en kaffedrink för 100 kr! Var inte ens jättesugen på det och eftersom jag egentligen måste spara vartenda öre känns det som om jag precis kastade 100 kr i sjön! Aja.. Onödigt att känna ångest över det nu! Istället är jag tacksam för en trevlig sista kväll med tjejerna! Nu står jag här och väntar på tunnelbanan hem! Imorgon ska jag vara barnvakt för sista gången på länge! Otroligt sorgligt, kommer sakna de små fina barnen något otroligt!!! Oo när jag kommer hem ska jag kolla på nya avsnittet av gossip girl! Om jag orkar ;) Peace out kära läsare! (cool jag är eller vad..host) Imorgon är det näst sista dagen i Sthlm på lääänge!!

Ja då har jag börjat ännu en dag med en hemsk dröm som gjort mig alldeles till mig! Den här gången handlade den om att jag orsakade en bilolycka.. och tro mig.. den var väldigt verklig!!! Dessutom hatade alla mig och verkligen försökte få mig att se ut som den värsta människan på jorden fastän det egentligen inte riktigt var mitt fel! Aja, hemsk dröm.. och väldigt lång dröm! Måste lära mig att skaka av mig sånt här! Inte bra när hela ens dag blir påverkad av mina hemska drömmar!!

Idag är det för övrigt bara 3 DAGAR KVAR !!! Jag kan verkligen inte fatta att jag åker snart! Ska bli så otroligt kul! Samtidigt som det är liite sorgligt också! Har väldigt mycket att göra.. och packa fram till fredag! Vet inte riktigt när jag ska finna ork eller tid till det! Att jag dessutom har börjat känna mig sjuk hjälper inte så mycket!

Här kan jag bjuda på lite bilder från lördagens festligheter! Kära Julia fyllde 20 och det firades med ett bang! Hade en väldigt trevlig kväll och njöt av att befinna mig i samma rum som min älskade saknade "familj" igen! Vilket jag förhoppningsvis får göra redan ikväll igen!! :D

Nej nu måste jag verkligen gå och tvätta håret! Har skjutit upp det ett tag för jag hoppas på att ett balsam ska poppa upp någonstans.. men det får tyvärr bli en balsamlös hårtvättning! Hur ska detta gå?!

Hoppas din dag blir bra :)







Bilderna tillhör Elllinor :)
Idag har jag gått tillbaka till den numera vanliga jag och sovit till halv 12!! Väldigt skönt måste jag säga, förutom att jag har drömt så otroligt jobbigt, hemska och oroväckande drömmar! De inkluderade de jag är barnvakt till, spanien, mina bästa vänner och jag som glömde en massa viktiga saker hela tiden och tappade kontrollen på en konstig gigantisk fest! Just min gamla klass var också med!

Tack vare denna konstiga dröm så känner jag mig lite konstig just nu faktist! Har lite ont i magen och känner mig sådär sentimental! Drömmen har också gett mig ångest över mitt liv.. vilket inte är så uppskattat då jag tycker väldigt mycket om mitt liv och ser så mycket fram emot spanien nästa vecka! Ah well! Förhoppningsvis så försvinner denna konstiga känsa alldeles snaart!!

Idag dååå.... jo idag så ska min kära underbara vän Julia fira sin 20 års dag (som egentligen är imorgon)!!! Det ska bli så otroligt underbart att få träffa en massa människor igen! Saknar min klass nått sånt in i bomben!
Annars så händer det väl inget idag! Skönt.. jag ska slappa och ta igen alla idolavsnitt jag missat ;)

Det är ju förresten 2a oktober idag!! Det är oktober!!!! Sjukt sjukt sjukt! Tiden bara springer iväg! Innan jag vet ordet av så kommer jag ha blivit 35 och vuxen på riktigt!

Här bjuder jag på en bild på mig själv från oktober 2006! Kan ibland tycka det är så roligt hur man förändras... i sitt utseende då! Det händer liksom utan att man riktigt hinner med :P aja.. här är då jag för 4 år sen i alla fall! :)

(är väldigt irriterad just nu för skrev precis ett långt inlägg som råkade försvinna.. så nu måste jag skriva allt igen! Och det blir aldrig lika bra andra gången) Men okej..

Om exakt en vecka som kommer jag nästan precis ha landat i Spanien för ett nytt spännande äventyr i mitt liv! I minst 10 veckor så kommer jag bo och studera i landet som jag älskar... möjligtvis det land jag faktiskt älskar mest! Är så förväntansfull och upprymd över att jag faktiskt ska åka.. samtidigt är jag väldigt glad över att jag faktiskt tog beslutet att åka och verkligen våga satsa på något nytt! Hoppas och tror att jag kommer få 10 helt underbara veckor i spanien, och antagligen kommer jag aldrig vilja åka därifrån! Lovar också att jag ska blogga och hålla er updatera över vad som händer därnere! Däremot så kan jag säga redan nu att min telefon kommer inte vara påslagen.. eller den kommer inte användas i alla fall! Så om du vill nå mig så får du antingen skriva på facebook, adda mig på skype, eller helt enkelt skriva ner mitt spanska nummer så fort jag får ett!
Kan fortfarande inte förstå att jag ska åka om en vecka! Galet och spännande!

Dock så har jag en hel del att ordna innan jag kan sätta mig på det där planet! Måste packa, städa, planera och träffa så mycket folk som jag bara kan! Tur att jag inte har några egentliga måste utan kan bara planera mina dagar utifrån vad jag själv känner och vill!

Idag så har jag för första gången på länge varit uppe innan 10! Sofi Fahrman och Vero Moda hade nämligen ett frukostevent klockan 8 imorse! Så ja.. jag gick upp halv 7! Det var en rolig start på dagen och nu sitter jag hemma igen med lite nya fina kläder i garderoben!

Resten av dagen kommer nog bli väldigt stressig så jag tänkte ta en liten tupplur nu så jag verkligen kan orka tackla allt! :)

7 dagar kvar <3


såhär såg jag ut på eventet idag! Tröttheten syns i alla fall inte ;)